Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θέμα ωρών η σύλληψη των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Θέμα ωρών είναι η σύλληψη των εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr.

Ασφαλείς πληροφορίες που έχουν έρθει σε γνώση του iefimerida.gr αναφέρουν ότι οι αρχές είναι πολύ κοντά στη σύλληψη των δύο εκτελεστών, που δολοφόνησαν τον γνωστό ποινικολόγο στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Οι δύο δράστες είχαν τηλεφωνήσει στο κινητό τηλέφωνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για να κλείσουν ραντεβού μαζί του, προσποιούμενοι τους πελάτες.

Μάλιστα, ο ένας δήλωσε ότι ο αδελφός του είχε συλληφθεί και πως ήθελε να αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας με τον άτυχο δικηγόρο, οι δύο δράστες πήγαν στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 και συνομίλησαν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του επί 20 περίπου λεπτά στην αίθουσα συσκέψεων. Λίγη ώρα αργότερα, μετακινήθηκαν στο προσωπικό γραφείο του δικηγόρου. Μάλιστα, ο ποινικολόγος κρατούσε ιδιόχειρες σημειώσεις για την «υπόθεση» την οποία ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να αναλάβει. Οπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, οι αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» τις σημειώσεις αυτές, αναζητώντας πληροφορίες για τους δράστες.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες, ότι οι δύο δράστες ζήτησαν από τον συνεργάτη του να αποχωρήσει από το δωμάτιο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται τελικώς. Οπως προκύπτει από την κατάθεση του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, του συνεργάτη του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, βγήκε οικεία βουλήσει 2-3 φορές από το γραφείο για να σηκώσει κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την ώρα της δολοφονίας δεν ήταν παρών. Στο διάστημα της απουσίας του κανείς δεν ξέρει τι διμειμήφθη και κάποια στιγμή, οι δύο δράστες πυροβόλησαν κατά του δικηγόρου μία φορά και όχι δύο, όπως ανέφεραν πληροφορίες. Η σφαίρα αυτή, που τον βρήκε στο στήθος, ήταν μοιραία.

Αμέσως μόλις ακούστηκε ο πυροβολισμός, ο συνεργάτης του μπήκε στο γραφείο, όπου βρήκε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος ήταν ακόμη ζωντανός. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ποινικολόγος κάτι του ψέλλισε πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Κατά πληροφορίες οι δράστες πριν τραπούν σε φυγή πήραν και ένα μικροποσό από τον συνεργάτη του Μιχ. Ζαφειρόπουλου -της τάξης των 40 ευρώ- πιθανόν για να φανεί ότι επρόκειτο για ληστεία.

Η κατάθεσή του συνεργάτη του στους αστυνομικούς

Ο 32χρονος στην πρώτη κατάθεσή του αναφέρει ότι οι δράστες είχαν επικοινωνήσει με τον ίδιο τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης κλείνοντας ραντεβού για τις 18:30 το απόγευμα της ίδια μέρας. Οι δράστες, έφθασαν λίγα λεπτά αργότερα πέρασαν αμέσως στην αίθουσα συσκέψεων, όπου μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του ξεκίνησαν την συζήτηση για την υπόθεση που τους απασχολούσε.

«Ανοίξαμε την εξώπορτα με το μπουτόν. Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων.Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα ένα θόρυβο, ξαφνιάστηκα και είδα τους δύο άνδρες να φεύγουν γρήγορα και να κρατούν και οι δύο στα χέρια τους όπλα. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία» φέρεται να είπε ο συνεργάτης του θύματος. Οπως είπε δεν είχε δει ξανά τους δράστες, ενώ την ίδια εντύπωση του έδωσε και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...