Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρουλάκης: Η νέα παράταξη πρέπει να πάει άμεσα σε ιδρυτικό συνέδριο

“Αν πίστευα ότι μοίρα της προοδευτικής παράταξης είναι απλώς να παίζει ρόλο κομπάρσου στις εξελίξεις, δεν θα έθετα υποψηφιότητα για αρχηγός της”. Με τα λόγια αυτά ο Νίκος Ανδρουλάκης, οριοθετεί το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης μετά τις εκλογές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου προοδευτικού φορέα, τονίζει ότι πρέπει να διευρυνθούν τα όρια της παράταξης ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση για τον ελληνικό λαό.

Ζητά από τους πολίτες να συμβάλλουν στην πρόκληση ενός δημιουργικού σοκ που θα βγάλει τους νέους ανθρώπους στο προσκήνιο και θα αποτινάξει τα χρόνια μιζέριας και εσωστρέφειας.

Αναφερόμενος στην φορολογική πολιτική των επόμενων ετών αναφέρει ότι η φορολογία δεν πρέπει να πλήττει τους πραγματικά αδύναμους και να σκοτώνει την παραγωγή. ” Η χάραξη φορολογικής πολιτικής δεν μπορεί να γίνεται μονάχα με όρους εισπρακτικούς, στη λογική του να βγει κι αυτός ο μήνας”, υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών τονίζει ότι η νέα παράταξη πρέπει να πάει άμεσα σε ιδρυτικό συνέδριο. “Όσο πιο γρήγορα λύσουμε τα διαδικαστικά, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την επανασύνδεση μας με την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ