Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το παρασκήνιο πίσω από τη διαγραφή της Παπακώστα από τη ΝΔ

Ιδιαίτερα έντονο είναι το παρασκήνιο πίσω από τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Το «διαζύγιο» των δύο πλευρών έμοιαζε με προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, καθώς η στήριξη που παρείχε η βουλευτής στον αρχηγό των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στη διένεξή του με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Κατερίνα Παπακώστα είχε αναγκαστεί να ανασκευάσει δηλώσεις που φερόταν να είχε κάνει, καθώς εμφανιζόταν να διαφοροποιείται από την κομματική γραμμή, η οποία ήταν το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η κυρία Παπακώστα, μάλιστα, προχωρώντας τότε ένα βήμα παραπέρα, είχε υποστηρίξει ότι η ΝΔ κινδύνευε να γίνει «γραφική», εφόσον επέμενε στο αίτημά της για εκλογές.

Τον περασμένο Απρίλιο, η κυρία Παπακώστα καθαιρέθηκε από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και τη θέση της πήρε ο Ιάσων Φωτήλας. Ο λόγος της καθαίρεσης της κυρίας Παπακώστα ήταν η δημόσια αντιπαράθεσή της με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Στη διαγραφή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Παπακώστα απάντησε με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις ιδρυτικές αρχές της ΝΔ. Χαρακτήρισε αναίτια και ανυπαίτια την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τη θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Από τη ΝΔ αφήνουν να εννοηθεί ότι η διαγραφή της κας Παπακώστα από την κοινοβουλευτική ομάδα τη θέτει εκτός του κόμματος και δεν αφήνουν περιθώρια επιστροφής της στις γαλάζιες λίστες για τις επόμενες εκλογές.

Ο τρόπος της αποπομπής της κας Παπακώστα από τη ΝΔ και η σύνδεση της διαγραφής της με τη αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Καμμένου τροφοδοτεί σχόλια για φλερτ με τους ΑΝΕΛ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Πάντως στη διαγραφή της κας Παπακώστα ενεπλάκησαν και τα κυβερνητικά κόμματα όπου από κοινού τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δια των στελεχών του όσο και οι ΑΝΕΛ κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για παράδοση του κόμματος στον Άδωνι Γεωργιάδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ