Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τριτοκοσμικοί δρόμοι, τριτοκοσμικής χώρας

Του Άγη Βερούτη

Προχθές το μεσημέρι κατέβηκα στο κέντρο της Αθήνας με το μηχανάκι. Είχε πολλή κίνηση.

Πάνω από το 1/3 των οδηγών είχαν τηλέφωνο στο ένα χέρι και μιλούσαν ενώ κινούνταν στην κίνηση.

Το τηλέφωνο κολλημένο στο αυτί.
Όχι με ακουστικό.
Γι’ αυτό οδηγούσαν σαν μεθυσμένοι!

Μπροστά μου δυο μηχανάρες με δυο αστυνομικούς η καθεμιά, προσπαθούσαν να περάσουν ανάμεσα από τα αυτοκίνητα αποφεύγοντας να χτυπήσουν επάνω σε όσους αποφάσιζαν να αλλάξουν λωρίδα στο δρόμο χωρίς φλας ή και με φλας ανεξαρτήτως αν έρχονταν από πίσω δίκυκλα με 20-25 χλμ/ώρα πιο γρήγορα από αυτούς.

Οδηγοί της πλάκας που οδηγούν στο δεξιό διάζωμα που είναι για λεωφορεία και δίκυκλα και κανονικά ως τις 9 το βράδυ, μόνο λίγο πριν την κάθε δεξιά στροφή επιτρέπεται να μπαίνεις!

Στα παπούτσια τους!

Οδηγούν στη δικυκλο-λεωφορειο-λωρίδα!
Την δεξιά λωρίδα δηλαδή.
Με το τηλέφωνο στο χέρι!
Σαν μεθυσμένοι!

Και αλλάζουν λωρίδα και πάνε στη μεσαία όποτε κάνει στάση κάποιο λεωφορείο!
Ανεξάρτητα αν εσύ πας στη μεσαία λωρίδα επειδή εκείνοι έχουν πιάσει παρανόμως την δεξιά μαζί με άπειρα άλλα ταξί!

Στα παπούτσια τους!

Οι δε αστυνομικοί στο δρόμο δεν γράφουν κανέναν για καταπάτηση της λωρίδας για δίκυκλα και λεωφορεία! Η λωρίδα των δικύκλων και των λεωφορείων είναι πάντα γεμάτη αυτοκίνητα, εκτός αν είναι γεμάτη ταξί που πάνε καροτσάκι μήπως και πάρουν κανένα πελάτη που το θυμήθηκε τελευταία στιγμή να τους σηκώσει το χέρι!

Αυτό με τα ταξί είναι εξίσου επικίνδυνο, καθώς όχι μόνο πάνε με 11 χλμ/ω ακόμα και αν ο δρόμος είναι τελείως ανοιχτός μπροστά τους, αλλά μπορεί και να σταματήσουν στα καλά του καθουμένου αν νομίζουν ότι υπάρχει περίπτωση να πάρουν πελάτη.

Κανονικά τα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται στην δικυκλο-λεωφορειο-λωρίδα μόνον για επιβίβαση-αποβίβαση επιβατών. Φυσικά αυτό το καταπατούν συνεχώς, κάνοντας ολόκληρη την διαδρομή στην δεξιά λωρίδα στο κέντρο και στις λεωφόρους. Σε όλη την πόλη!

Η κυκλοφορία πλέον για τα δίκυκλα είναι επικίνδυνη, διότι δεν υπάρχει αστυνόμευση και επιβολή προστίμων στους παρανόμους οδηγούς αυτοκινήτων.

Αντικίνητρο μηδέν! Κίνητρο φουλ, για να πάρεις το αμάξι στο κέντρο και να καθυστερήσεις όλους όσους παίρνουν λεωφορείο και δίκυκλο για την ίδια δουλειά, για να πας εσύ 3 λεπτά νωρίτερα και αν!

Σκέπτομαι πως οι εγκληματίες γελάνε με την απραγία της Αστυνομίας, και αναρωτιέμαι τι γίνεται κάθε φορά που σκοτώνεται κάποιος επειδή μια κυρία μιλούσε στο κινητό και έκλεινε ραντεβού στο κομμωτήριο ή στη νυχού της. Νιώθει κάποιος κάπου κάποιες τύψεις;

Ή μήπως φτήνυνε τόσο η ανθρώπινη ζωή στη χώρα μας επειδή έχουμε ακόμα 8ο έτος οικονομική κρίση, μετά τις επιτυχημένες προσπάθειες του Γιάνη να κοστίσει στους φορολογούμενους 100-200 δισ. σε λίγους μήνες;

Φυσικά οι αστυνομικοί άμα δουν κανένα ακριβό αυτοκίνητο το σταματάνε να δουν αν το κουτάκι/φαρμακείο έχει μέσα μερκουροχρώμ! Εκτός άμα έχει μέσα βουλευτή!

Λες και άμα σε χτυπήσει αυτοκίνητο θα σωθείς με το μερκουροχρώμ!

Βέβαια άμα πέσουν καμιά εκατοστή χιλιάδες €700άρικα ή χιλιάρικα πρόστιμα, για παράνομη κατάληψη της δικυκλο-λεωφορειο-λωρίδας, ή για ομιλία με κινητό στο χέρι ενώ οδηγείς, ή για απότομη αλλαγή λωρίδας χωρίς να παραχωρήσει την προτεραιότητα σε όσους είναι ήδη στην λωρίδα τους, θα δούμε αν θα παίρνουν οι παραβάτες οδηγοί τους φίλους τους να κουτσομπολεύουν χωρίς ακουστικά ή χωρίς να έρχεται η κλήση από το ηχείο του αμαξιού όπως συμβαίνει σε όλα τα καινούργια μοντέλα εδώ και αρκετά χρόνια.

Λες και τα αμάξια τα αγοράζουν οι Έλληνες από άλλους κατασκευαστές από ότι οι υπόλοιπες χώρες!

Τον τελευταίο χρόνο όλο αυτό το κακό έχει παραγίνει στην Αθήνα και απ’ όσο μου λένε και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η αστυνομία έχει παραδώσει τους δρόμους στους παρανόμους οδηγούς!
Αμαχητί!

Μια φίλη που η αδελφή της ζει στην Κολωνία στην Γερμανία, μου έλεγε χθες ότι μια φορά ο άντρας της αδελφής πήγε πήγε ταξίδι με το αυτοκίνητο για δουλειά σε άλλη πόλη, και τον πήρε τηλέφωνο έντρομη η αδελφή γιατί κάθε λίγο λάμβανε μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με την φωτογραφία του αυτοκινήτου τους με τον άντρα της μέσα χαμογελαστό, ο οποίος πήγαινε πχ 59 χλμ/ω σε περιοχή με 50 χιλιόμετρα όριο ταχύτητας, ή με 36 χλμ/ω σε περιοχή με όριο τα 30 χλμ/ω, και άλλα τέτοια, τόσα ώστε τελικά τα πρόστιμα πλησίαζαν το κόστος του αμαξιού!

Τον πήρε τηλέφωνο έντρομη και όταν τελικά το σήκωσε του ανακοίνωσε πως αυτό το μήνα δεν θα είχαν λεφτά για φαγητό λόγω των προστίμων!

Έτσι λειτουργούν οι οργανωμένες χώρες. Δεν χρειάζεται να είναι γεμάτες αστυνομικούς, όταν οι κάμερες κάνουν την ίδια δουλειά και με καλύτερη τεκμηρίωση. Φωτογραφικά!

Εμείς από την άλλη, χωρίς αστυνόμευση, χωρίς ασφάλεια από το έγκλημα, χωρίς δικαστική εξουσία που να βγάζει δικαστικές αποφάσεις σε έγκαιρο χρόνο παρά μετά από 10 χρόνια από την δολοφονία από τους παρανομούντες, παριστάνουμε πως είμαστε σοβαρή χώρα!

Η πρώτη εικόνα που βλέπει κάποιος όταν επισκέπτεται μια χώρα, τουρίστας ή μεγαλο-επενδυτής, είναι το αεροδρόμιο.

Μετά είναι οι δρόμοι!

Με τους δικούς μας δρόμους της ανομίας και της ατιμωρησίας για τις συνεχείς ηθελημένες παραβάσεις από σχεδόν την πλειοψηφία των οδηγών, μοιάζουμε με τις τριτοκοσμικές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, όπου η κυκλοφορία στο δρόμο είναι χαοτική.

Μια χώρα που δεν αστυνομεύει την εφαρμογή του ΚΟΚ, παρά τις χιλιάδες χαμένες ζωές κάθε χρόνο από τις παραβάσεις, η οποία δεν εισπράττει τα πρόστιμα για τις παραβάσεις που γίνονται συνέχεια, που προτιμά να έχει υπέρογκους φόρους ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας από το να βάλει 300.000-500.000 κλήσεις των 1.000€ την ημέρα για τις συνεχείς παραβάσεις που γίνονται στους δρόμους της, πώς να εγγυηθεί αυτή η χώρα ένα κράτος δικαίου σ’ έναν ξένο επενδυτή;

Το ότι φεύγουν τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις που ήσαν χρόνια στην Ελλάδα δείχνει ότι κατρακυλούμε προς το failed state.

Φαίνεται στους τριτοκοσμικούς δρόμους μας που πλέον εδώ και ένα χρόνο είναι γεμάτοι λακούβες και χωρίς αστυνόμευση!

Σαν να μας λένε:
-“Οι αστυνομικοί είναι απασχολημένοι να φυλάνε τους συντρόφους!
– Εσείς ας πεθάνετε στην άσφαλτο! Ή στην ψάθα!”

Όχι ρε φίλε!
Δεν πάει έτσι!

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Twitter: @Agissilaos
agissilaos@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ