Ο πρόεδρος του σωματείου της ΣΤΑ.ΣΥ. μιλά για «ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας»

Προς το τέλος του έτους και όχι από τις αρχές του επόμενου μήνα, που προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλα τα μέσα, υποστηρίζουν στελέχη του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), που παρακολουθούν το εγχείρημα.

Οι ίδιοι αποδίδουν τις αντιδράσεις του σωματείου εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες) στην προσπάθεια του προεδρείου να εξασφαλίσει «επίδομα ανθυγιεινής εργασίας»! Ο πρόεδρος του σωματείου Ε. Ρενιέρης, άνθρωπος που θεωρείται από τους σοβαρούς συνδικαλιστές στις αστικές συγκοινωνίες, διέψευσε χθες αυτές τις πληροφορίες.

Μίλησε, όμως, για τις «ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας» των εργαζομένων στα εκδοτήρια και είναι κοινό μυστικό στον ΟΑΣΑ πως επιχειρήθηκε η προσθήκη του συγκεκριμένου επιδόματος. Οσοι θεωρούν πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως, δηλαδή με κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από τις αρχές του επόμενου μήνα επισημαίνουν δύο στοιχεία: Πρώτον, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι δύο εργολαβίες που θα επιτρέψουν τη διασύνδεση του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τα συστήματα πυρασφάλειας και ελέγχου της Αττικό Μετρό. Η διασύνδεση είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, καθώς θα επιτρέπει το άμεσο άνοιγμα όλων των θυρών ελέγχου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

Χωρίς τη διασύνδεση, δεν μπορούν να κλείσουν οι πύλες. Ως γνωστόν, και σήμερα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά οι πύλες σε όλους τους σταθμούς του μετρό είναι ανοιχτές για τους λόγους ασφαλείας που προαναφέρθηκαν.

Δεύτερον, για να εφαρμοστεί πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ πρέπει οι επιβάτες να μπορούν να το προμηθευτούν εύκολα.

Πρέπει, με βάση τον σχεδιασμό, να εγκατασταθούν ειδικά συστήματα πωλήσεων (POS) σε περίπτερα και άλλα σημεία λιανικής, ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει ή να «φορτώσει» ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο. Πρόκειται για διαδικασία που θα χρειαστεί περί τους δύο μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΟΑΣΑ.

Στον οργανισμό υποστηρίζουν πως «το χάρτινο εισιτήριο σταδιακά καταργείται, το ηλεκτρονικό καθιερώνεται. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 5.700.000 ευρώ έως και τον Αύγουστο».

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top