Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι νέοι δεν είναι κάδρο για την ανακαίνιση παλαιών συστημάτων εξουσίας

Άνοιγμα στους νέους που ζητούν αξιοκρατία, διαφάνεια, σεβασμό στο κράτος και τους θεσμούς, κάνει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης

«Στόχος μου είναι να φτιάξουμε επιτέλους στην Ελλάδα ένα ανοιχτό, θεσμικό κόμμα το οποίο θα σέβεται το κράτος, θα σέβεται τους θεσμούς, θα κινείται με διαφάνεια στις πολιτικές του αποφάσεις και στη διαχείριση των οικονομικών του. Να βάλουμε τους νέους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και να μην τους χρησιμοποιούμε απλώς ως κάδρο για την ανακαίνιση παλαιών συστημάτων εξουσίας» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Finance & Markets Voice.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει ένα δημιουργικό σοκ το οποίο δεν θα περιορίζεται στις δομές που θα έχει το νέο κόμμα αλλά στην ανάγκη αλλαγής γενιάς και νοοτροπιών. «Για να μας εμπιστευτεί ξανά ο κόσμος πρέπει να του αποδείξουμε ότι αλλάξαμε, ότι μάθαμε από τα λάθη μας και ότι δε θα ακολουθήσουμε αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος».

Στην ερώτηση για τους στόχους που πρέπει να έχει η προοδευτική παράταξη τονίζει πως πρέπει να ανατραπεί ο σημερινός δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ. «Εμείς πάμε να φτιάξουμε κάτι καινούργιο, να διαμορφώσουμε το νέο ήθος και τη νέα νοοτροπία της δημοκρατικής παράταξης. Πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας σπίτι, τους δικούς μας κανόνες λειτουργίας και λήψης αποφάσεων».

Τέλος, αναφερόμενος για τις μετεκλογικές συνεργασίες αναφέρει:

«Ο λαός μέσω των εκλογών είναι ο μόνος που μπορεί να καθορίσει τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης. Όμως, βρισκόμαστε δύο χρόνια πριν από τις εκλογές. Ο πολιτικός χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα. Όποιος γράφει σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών από τώρα περιφρονεί την εμπειρία των τελευταίων χρόνων και τη ρευστότητα του πολιτικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα αρχής για μένα, ότι προϋπόθεση για την όποια κυβερνητική συνεργασία είναι η ύπαρξη συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των εταίρων, ώστε να μην καταστεί μία ακόμη συναλλαγή με αντικείμενο θέσεις εξουσίας στο κράτος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ