Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κατάθεση-φωτιά για Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Χριστοφοράκο

Τι ανέφερε ο μπατζανάκης του Σαμαρά Βαγγέλης Σέκερης για τη Siemens και τις σχέσεις με τους πολιτικούς!

Αποκαλύψεις-βόμβα για τις σχέσεις Χριστοφοράκου με Ν.Δ. και Siemens έκανε ο Βαγγέλης Σέκερης, πρώην στέλεχος της εταιρίας και μπατζανάκης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στη χθεσινή κατάθεσή του για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρίας ο μάρτυρας που είχε απασχολήσει και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, καθώς είχαν αποκαλυφθεί δύο e-mails τα οποία είχε αποστείλει, περιέγραψε το πλαίσιο επαφών ως «κοινωνικές σχέσεις με τη Siemens», με την επισήμανση όμως ότι αυτό «δεν είναι κακό».

«Οταν βγήκε η Ν.Δ. και είπε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Χριστοφοράκο, αυτό ήταν ψέμα. Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με πολλούς πολιτικούς από όλους τους χώρους. Και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ. Είχαν κοινωνικές σχέσεις. Αυτό δεν είναι κακό».

Ο κ. Σέκερης δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις από τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σχετικά με τα επίμαχα e-mails. Το ένα e-mail εστάλη το 2006 από τον κ. Σέκερη και απευθύνεται στον κ. Σαμαρά. Σε αυτό εμφανίζεται να του ζητεί να μεσολαβήσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου να μη μετακινηθεί σε άλλο τμήμα. «Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρομιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πολλά» έγραφε το e-mail.

To δεύτερο e-mail απευθύνεται στον ίδιο τον Μ. Χριστοφοράκο και σε αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο που συνόδευσε τα σχετικά γεγονότα. «Το e-mail είναι ένα από τα πολλά που έστελνα και στον ίδιο τον Χριστοφοράκο και του έλεγα για την κατάσταση της εταιρίας» είπε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Υπονοούσατε ότι κάποιος έδινε λεφτά;
Μάρτυρας: Δεν υπονοώ τίποτα. Οι «βρομιές» αφορούν έναν τρόπο επικοινωνίας που είχα με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Θεωρούσα την περιουσία που είχαν (σ.σ.: οι κ. Γεωργίου, Καραβέλας, Μαυρίδης) υπέρογκη. Δεν ξέρω πώς πλούτιζε ο καθένας εκεί μέσα. Το είχα πει και στον Χριστοφοράκο.

Νωρίτερα ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει: «Η παλιά διοίκηση εμφάνιζε βελτίωση της ποιότητας ζωής της, είχαν αγοράσει σπίτια… Υπήρχε σημαντική αλλαγή. Είχα ρωτήσει και τον Χριστοφοράκο εάν δικαιολογούνταν αυτές οι παροχές. Εβλεπα ότι ζούσαν πολύ πλούσια. Οι Γερμανοί ήταν από πάνω και γνώριζαν. Προφανώς τους τα έδιναν». Οι απαντήσεις του πάντως δεν φάνηκε να καλύπτουν την έδρα, εξ ου και η εισαγγελέας επεσήμανε στον μάρτυρα ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με το αδίκημα της ψευδορκίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ: Ένα αγαπημένο πρόσωπο δολοφονείται

Ραγδαίες εξελίξεις  στο σημερινό επεισόδιο του β κύκλου της σειράς ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 Μετά την αυτοκτονία του Ιβάν, πρέπει να ακολουθήσουν νέα στοιχεία με...