Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Όχι» από τον εισαγγελέα στην αποφυλάκιση της Ηριάννας

Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας Β. Λ. και του συντρόφου της, Περικλή εισηγήθηκε ο εισαγγελέας ​στο Πενταμελές Εφετείο, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν προέκυψαν νεότερα, άρα δεν καθίσταται αναγκαία νέα αίτηση αναστολής ποινής. Τοτεκμήριο της αθωότητας κάμπτεται μετά από καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση».

Νωρίτερα, πρότεινε την απόρριψη της αίτησης του Περικλή, λέγοντας: «Βεβαίως αυτοί οι δύο νέοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της θλίψεωςαφού πρέπει να εκτίσουν την ποινή που τους επεβλήθη. Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, υπάρχει η εμπλοκή τους που εμφανίζει αντικοινωνική συμπεριφορά, γεγονός που δεν μπορεί να αναιρεθεί».
Ηριάννα: Χάνω λίγο – λίγο όσα κατάφερα

Νωρίτερα, η Ηριάννα Β. Λ. κατέθεσε κατέθεσε τις απόψεις της προκειμένου να πείσει το δικαστήριο ότι πρέπει να αποφασιστεί η αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της, ενώ αντίστοιχη αίτηση έχει υποβληθεί και από συγκρατούμενό της.

«Χάνω ένα – ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια», είπε στο δικαστήριο η αιτούσα και πρόσθεσε σύμφωνα με την «Καθημερινή» ότι «με έκριναν ενοχή με μοναδικό επιχείρημα μία συνάντηση φίλων του συντρόφου μου στο σπίτι του. Ο σύντροφος μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός dna που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013».

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών δύο καθηγήτριες Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες επιβλέπουν τη διδακτορική διατριβή της 29χρονης. Υποστήριξαν ότι η εργασία της Ηριάννας ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, αλλά διεκόπη στο αρχικό στάδιο.

Να σημειωθεί ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από συμπαραστάτες και αλληλέγγυους στα αιτήματα που εκδικάζονται, ενώ με την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της Ηριάννας, Θεοδ. Μαντάς, αναφέρθηκε στην παρουσία της αστυνομίας που βρισκόταν εντός της αίθουσας. «Να δικάζουμε με ασπίδες και κράνη δεν το έχω ξαναδεί», είπε στο δικαστήριο, κάνοντας λόγο για «αστοχία» ως προς την εντολή «να καταλάβουν οι αστυνομικές δυνάμεις τα έδρανα των συνηγόρων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ