Ερευνα της κρατικής τηλεόρασης αποκάλυψε τη συνωμοσία που έστησε η CIA το 2009

Τα σύνορα της Ελλάδας πέρασαν για πρώτη φορά οι αποκαλύψεις που έχουν κάνει η «κυριακάτικη δημοκρατία» και η «δημοκρατία» για το σχέδιο Πυθία, που απέβλεπε στην εξόντωση του Κώστα Καραμανλή. Είναι η ρωσική κρατική τηλεόραση αυτή που παρουσίασε χθες μια εντυπωσιακή έρευνα στο δελτίο ειδήσεων, υποστηρίζοντας ότι το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA για την «εξουδετέρωση» του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το αξίωμά του και τον επικείμενο θάνατό του.


Στο πλαίσιο της συνωμοσίας, σύμφωνα με τους Ρώσους, συμμετείχαν τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές ομάδες, από αυτές οι τρεις ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, ενώ ακόμη τέσσερις τρομοκρατικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων.

Το βίντεο, που έχει αγγλικούς υπόπτιτλους, αποκάλυψε το Pronews.gr και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μια συνωμοσία στην Αθήνα και ένα πολιτικό θρίλερ, μια αίσθηση που θυμίζει John Le Carre ή Ian Fleming. Μια ιστορία, η οποία σχεδόν χάθηκε από τα ΜΜΕ. Αλλά η ιστορία είναι συναρπαστική, με απροσδόκητες ανατροπές. Είναι σίγουρα μια ιστορία ντετέκτιβ, αλλά ο ντετέκτιβ δεν είναι από το Χόλιγουντ, τη Βρετανία ή ακόμα και τη Σκανδιναβία.

Τα ενεργειακά

Αυτή η ιστορία έχει λάβει χώρα στην Ελλάδα. Τα νέα αφορούν τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που παρακολουθούν τα τηλέφωνά μας και ακολουθούν πολυάριθμους πολιτικούς ηγέτες, ακόμα κι αν είναι ηγέτες μιας ανεξάρτητης χώρας ή μιας ολόκληρης κυβέρνησης. Δεν εκπλήσσει πια κανέναν».

Στη συνέχεια στο ντοκιμαντέρ γίνονται αναφορές για τις προσπάθειες του Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει την ενεργειακή συμφωνία με τον Β. Πούτιν και τη Ρωσία με την προώθηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και του South Stream.

Αναφορές γίνονται στις εισαγγελικές έρευνες και στο πόρισμα για συγκεκριμένες ευθύνες προσώπων και μυστικών υπηρεσιών, ενώ αποδίδεται και η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή σε σχέδιο που είχε υφανθεί για την απομάκρυνση του πρώην πρωθυπουργού από την εξουσία με την πρόκληση χάους στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο του 2008.

Τέλος, γίνεται αναφορά στη δυσαρέσκεια που είχε προκαλέσει στις ΗΠΑ ο Καραμανλής με τη στάση του στο Σκοπιανό και το Κυπριακό υπερασπιζόμενος τις εθνικές θέσεις.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top