Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Βρέθηκαν όπλα σε σπίτι στην Καλλιθέα

Η λήψη DNA και αποτυπωμάτων ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν τις αρχές το Σάββατο στις προσαγωγές των τριών βασικών υπόπτων για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπειού 154 στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών της Αστυνομίας που προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος της υπόθεσης και να συλλάβει τους δράστες.

Οι τρεις άνδρες θεωρούνται από έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ως τα βασικά πρόσωπα που ενδεχομένως να κρύβονται πίσω από την δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, ενώ πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρουν πως αρκετά πρόσφατα είχαν εμπλακεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς. Οι τρεις ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν προέκυψαν αδιαμφισβήτητα στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής οι αρχές, πάντως, οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι ενός υπόπτου στην Καλλιθέα, όπου και εντοπίστηκαν όπλα και ο άνγωστος άνδρας προσήχθη και πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της οπλοκατοχής. Ο συγκεκριμένος φέρεται να συνδέεται με κάποιους από τους υπόλοιπους προσαχθέντες, που στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές με την εμπλοκή τους σε πυροβολισμούς στην ίδια περιοχή.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε στο thetoc.gr οι τρεις προσαγωγές έγιναν στο πλαίσιο των ερευνών και της εξέτασης διάφορων ατόμων ούτως ώστε οι αρχές να δέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια του «παζλ» και να φτάσουν στα ίχνη των δύο ατόμων που πυροβόλησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στο προκαθορισμένο ραντεβού που είχαν με τον δικηγόρο στο γραφείο του. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και δύο άτομα αλβανικής καταγωγής ενώ τα τελευταία 24ωρα έχουν προσαχθεί πάνω από 50 άτομα- οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αλβανική καταγωγή- στο πλαίσιο των ερευνών και της προσπάθειας της ΕΛΑΣ να κάνει κάποιον από τους υπόπτους να «σπάσει» και να και να ομολογήσει τη δολοφονία του δικηγόρου.

Σημειωτέον δε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του από δύο άνδρες που είχαν κλείσει ραντεβού μαζί του. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ένας συνεργάτης του, ο οποίος τη στιγμή του πυροβολισμού που στοίχισε τη ζωή του ποινικολόγου βρισκόταν εκτός του γραφείου των συσκέψεων όπου πραγματοποιούνταν το ραντεβού. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε είχε αποχωρήσει καθώς οι δύο άνδρες του ζήτησαν να βγει από την αίθουσα των συσκέψεων.

Μετά από λίγη ώρα τον πυροβόλησαν και βγήκαν από το γραφείο.

Όπως είπε ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Οι έμπειροι αξιωματικοί προσπαθούν να «ρίξουν» φως στο τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο της συνομιλίας των δραστών με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, καθώς σε εκείνο το σημείο εκτιμάται πως κρύβεται ο πραγματικός λόγος της δολοφονικής επίθεσης. Την ίδια ώρα οι αρχές «ξεσκόνισαν» τις ιδιόγραφες σημειώσεις του δικηγόρου και του συνεργάτη του, προσπαθώντας να «αποκωδικοποιήσουν» τον πραγματικό λόγο που βρέθηκαν οι δύο άγνωστοι δράστες στο γραφείο του δικηγόρου.

Μπορεί ο συνεργάτης του να κατέθεσε στις αρχές τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε το ραντεβού με τους δράστες, ωστόσο, όπως προέκυψε από την κατάληξη της συνάντησης, ήταν καθαρά προσχηματικοί και χρησιμοποιήθηκαν ως «δόλωμα» για να φτάσουν στον ποινικολόγο και ενδεχομένως να τον απειλήσουν, να τον πιέσουν ή και να τον φοβίσουν για άγνωστο ζήτημα. Να τονίσουμε πως οι δύο άνδρες , σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν τη συζήτηση με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο αναφερόμενοι στην υπόθεση της ληστείας του συγγενικού τους προσώπου. Δεν δίστασαν επίσης να κάνουν αναφορά και σε υποθέσεις που είχε αναλάβει κατά το παρελθόν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, προκειμένου να καθυστερήσουν τη συζήτηση. Εκτός από την υποτιθέμενη σύλληψη του συγγενικού τους προσώπου έκαναν αναφορά και σε υπαρκτή υπόθεση που είχε χειριστεί ο άτυχος ποινικολόγος κατά το παρελθόν, μέχρι τελικά να καταλήξουν στις απαιτήσεις που είχαν από τον ίδιο και τους πραγματικούς λόγους της «επίσκεψής» τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53 Επεισόδιο 52 Οι κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του Νικόλα...