Νέο... μποναμά Τσίπρα προβλέπει για φέτος ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Το 2017 θα κλείσει και πάλι με υπεραπόδοση έναντι των συμφωνημένων στόχων και γι' αυτό προβλέπω ότι θα υπάρξει και πάλι κοινωνικό μέρισμα» είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Μιλώντας στον Real Fm, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτιμά ότι «αυτή τη φορά, αυτό το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να στραφεί κυρίως στις φτωχές οικογένειες που έχουν άνεργους γονείς και παιδιά».

Όπως προσθέτει, «σε σύγκριση με πέρυσι, πρέπει να προηγηθεί, με βάση τα στοιχεία και την απόδοση των δημοσιονομικών, όλη εκείνη η ενημέρωση κι ο διάλογος που απαιτείται με τους δανειστές, όπως τον κατέγραψε και τον συμφώνησε η επιστολή Τσακαλώτου πριν μερικούς μήνες».

Ο κ. Παπαδημούλης σχολιάζει ότι «κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτήν την κυβέρνηση ότι δεν προσπάθησε να αλλάξει πράγματα» και πως «το τελευταίο διάστημα τα πράγματα έχουν αρχίσει να πηγαίνουν καλύτερα». «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν αποδείχθηκε μία σύντομη παρένθεση, αλλά έχει καταφέρει -έχοντας προσυπογράψει έναν δύσκολο συμβιβασμό- να περάσει τα πιο δύσκολα και να έχουμε μπει σε μία πορεία ανάκαμψης της οικονομίας» τονίζει.
«Προχωρά η επένδυση στο Ελληνικό»

Αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, επισημαίνει ότι με βάση την ενημέρωση που έχει από τους αρμόδιους, «η απόφαση της κυβέρνησης να ‘ξεκολλήσει» επιτέλους και να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, θα μεταφραστεί και σε συγκεκριμένα αποτελέσματα μες την επόμενη εβδομάδα, με στόχο μέχρι το τέλος του ’17 να βγουν όλες οι σχετικές αδειοδοτήσεις, ώστε μέσα στο ’18 να έχουμε στον χώρο και μπουλντόζες και να αρχίσουν τα χωματουργικά». Συμπληρώνει ότι αυτή η επένδυση θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και πως «έχει, επίσης, συνδεθεί και με την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης και έχουμε κάθε συμφέρον αυτή να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ’17».
«Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει πως «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει πρόωρες εκλογές και θεωρεί ότι αυτήν τη στιγμή προέχει η ανάκαμψη της οικονομίας, η μείωση της ανεργίας και η έξοδος από τα μνημόνια». Προσθέτει ότι για τους δικούς τους λόγους -μεταξύ άλλων και γεωπολιτικοί- και οι δανειστές θέλουν το τρίτο μνημόνιο να είναι και το τελευταίο. «Αυτήν, λοιπόν, τη στιγμή, και μετά τη δήλωση του καθόλου φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ Ντάισελμπλουμ για εκλογές το 2019, είναι καιρός να το ακούσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί αυτή η τακτική του γιουρουσιού για να «πέσει» ο Τσίπρας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο» σημειώνει.
«Ντροπή το κρεσέντο βίας στην Καταλονία»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «το κρεσέντο βίας που εξαπέλυσε χθες η κυβέρνηση Ραχόι στην Καταλονία είναι ντροπή για τη δημοκρατική Ευρώπη». «Χρειάζονται -και περιμένω έστω και σήμερα να μιλήσει η σιωπούσα Κομισιόν και η επίσης σιωπούσα ευρωπαϊκή ηγεσία- πρωτοβουλίες εκτόνωσης, και πριν από όλα να σταματήσει η επιθετική αυτή κλιμάκωση, και διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των πλευρών», τονίζει.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top