Δια ροπάλου απαγορεύεται το ζέσταμα ορισμένων τροφών, αν θέλουμε να μην επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Δείτε ποιες τροφές δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται!

Κοτόπουλο: Αν ξαναζεσταθεί έπειτα από 1-2 ημέρες η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κοτόπουλο μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα,

Σπανάκι: Όπως συμβαίνει και με διάφορα φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, αλλά και σε νιτρικά. Όταν ξαναζεσταίνετε, λοιπόν, το αγαπημένο σας σπανακόρυζο, τα νιτρικά αυτά μετατρέπονται σε νιτρώδη και άλλες εππιβλαβείς ουσίες.

Αβγά: Αν τα ξαναζεστάνετε σε υψηλή θερμοκρασία, μπορεί να γίνουν τοξικά και να φέρουν αναστάτωση στο πεπτικό σας. Το καλύτερο, λοιπόν, είναι να τα μαγειρεύετε μόνο όταν πρόκειται να τα καταναλώσετε.

Μανιτάρια: Τα μανιτάρια, ιδανικά, πρέπει να καταναλώνονται την ίδια ημέρα που μαγειρεύονται κι ο λόγος είναι η πολύπλοκη σύνθεση πρωτεΐνης τους

Ρύζι: Σύμφωνα με το Food Standards Agency, η κατανάλωση ρυζιού αποθηκευμένου σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να μας προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ο λόγος είναι τα βακτηριακά κύτταρα που υπάρχουν στο ρύζι, παραμένουν ακόμη κι αφότου μαγειρευτούν.

Πατάτες: Οι πατάτες μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και δηλητηρίαση αν τις αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για πολλή ώρα.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top