Με μηνύματα ενότητας και συμπόρευσης για το κοινό όραμα της επόμενης ημέρας της χώρας και της εξόδου από την κρίση, αλλά και με ένα νέο και απόλυτα διαυγές άνοιγμα προς την κοινωνία και άπαντες τους πολίτες, ανεξάρτητα από τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές συνδύασε την ομιλία του στο Μενίδι για την 43η επέτειο από την ίδρυση της γαλάζιας παράταξης, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε εφ' όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης επίθεση κατά της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που στήθηκε σε βάρος του λαού.

"Είμαστε ένα κόμμα των πολλών. Μία γνήσια λαϊκή παράταξη. Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να χωρίσουν ταξικά την κοινωνία εμείς λέμε σε όλους ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί αξίζουμε καλύτερα. Είμαι εδώ, για να μιλήσω για τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πρέπει να ξαναβρούμε την πίστη μας στους εαυτούς μας. Κανείς στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να μένει στην άκρη. 43 χρόνια από την ίδρυσή μας, η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει δυνατή. Ως παράταξη έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο. Νιώθω τη βαριά ευθύνη να τιμήσω το παρελθόν της ΝΔ, αλλά και να εγγυηθώ και το μέλλον της. Η πιο βαριά παρακαταθήκη που μας άφησε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι να κοιτάμε μπροστά. Χρέος μας είναι να αλλάξουμε όσα πρέπει. Να κοιτάξουμε μπροστά. Να πάμε μπροστά την Ελλάδα. Και τελικά να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Η ΝΔ είναι ανοιχτό κόμμα σε όσους θέλουν να έρθουν με εμάς. Σε μία εποχή απόλυτης απαξίωσης. Η ΝΔ είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Επάνω μας ακουμπούν οι ελπίδες όλων των Ελλήνων. Στην παράταξη μας θα δοθεί σύντομα και πάλι η ευθύνη να χαράξει την πορεία της πατρίδας μας. Μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη. Μαζί θα γράψουμε μία νέα ιστορία για την Πατρίδα μας”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας την πολιτική των ανοιγμάτων της οδού Πειραιώς, που θα λάβει νέα ώθηση μέσα και από τις διαδικασίες των προσυνεδρίων.


Οι βολές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου δόμησαν ένα μεγάλο κομμάτι της παρέμβασής του από το Μενίδι.


"Όλοι θυμούνται τι υποσχέθηκαν και τι έκαναν. Ανέβηκαν με υποσχέσεις για σκίσιμο μνημονίων και σήμερα τα υπογράφουν δύο-δύο. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δις και πήραν από τις τσέπες των πολιτών 15 δις. Έφεραν περισσότερη φτώχεια. Μίλησαν για διαφάνεια και διαπλέκονται σε κάθε σκιά της δημόσιας ζωής. Μίλησαν για αξιοκρατία στο δημόσιο και νομοθετούν για τα ρουσφέτια τους. Γύρισαν την Παιδεία 30 χρόνια πίσω. Βλέπουμε επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και μία επιχείρηση ελέγχου κάθε πτυχής της δημόσιας ζωής. Έδειξαν ανικανότητα στη διαχείριση κάθε κρίσης. Οι επενδύσεις εξαγγέλλονται στα λόγια και διαρκώς βαλτώνουν. Αυτή είναι η πορεία που μας έχει βάλει η σημερινή κυβέρνηση. Είδαμε υπουργούς-τζογαδόρους να χαλάνε σε μετρητά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο όσα μπορεί να σηκώσει ο πολίτης μέσα σε τρεις μήνες. Και πάνε μαζί μόνο και μόνο για την καρέκλα. Ένα αφήγημα που χτίστηκε με ψέματα, έχει πλέον αποκαλυφθεί. Με ψέματα ανέβηκαν και με ψέματα συνεχίζουν”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

-Ας κάνουν στην άκρη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε πυρά κατά του μείζονος αφηγήματος του Μεγάρου Μαξίμου για έξοδο από τα Μνημόνια. "Είναι ψέμα η δήθεν έξοδος από τα Μνημόνια. Μιλάνε για δήθεν καθαρή έξοδο. Το λένε αυτοί που έχουν υπογράψει νέα μέτρα. Που έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα. Που έχουν υπογράψει μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα. Δεν ξέρουν, δε θέλουν, δε μπορούν. Ας κάνουν επιτέλους στην άκρη”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τη γενιά των 360 ευρώ δημιούργημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.

-Στόχος μας η μείωση της ανεργίας

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ θα σταθεί στο πλευρό της κάθε οικογένειας που ζει στη σκιά και στο φόβο της εγκληματικότητας. "Πρόσφατα, η ΕΛΑΣ είχε μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Θέλω να τη συγχαρώ και δημόσια. Αυτό που πέτυχε η ΕΛΑΣ στην Κρήτη, μπορεί να το πετύχει παντού. Αρκεί να αφήσουν οι κύριοι Τσίπρας και Τόσκας την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Την ασφάλεια του μέσου Έλληνα πολίτη θα την εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και όρισε ως πρώτη προτεραιότητα του κόμματος τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. "Τους πιο αδύναμους τους στηρίζεις δημιουργώντας νέες δουλειές. Αυτό θα κάνουμε και ξέρουμε πως θα προσελκύσουμε επενδύσεις. Ξέρουμε πως θα πετύχουμε μία αναπτυξιακή έκρηξη. Στόχος μας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ο μέσος όρος της ανεργίας να πέσει στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός είναι ο στόχος μας. Παράλληλα, εμείς θα μειώσουμε τους φόρους. Ξεκινώντας από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός μίας διετίας. Για να το πετύχουμε αυτό θα συμμαζέψουμε το κράτος. Σοβαρό και σύγχρονο κράτος δε φτιάχνεις μέσα από πελατειακές σχέσεις και γραφειοκρατικές εμμονές. Το φτιάχνεις με αξιολόγηση, αξιοκρατία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σύμμαχοι σε αυτόν τον αγώνα και θέλουμε οι δημόσιοι υπάλληλοι να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά. Αλλά να αξιολογούνται και να ξέρουν πως όταν πάνε καλά θα υπάρχει κάποιος που θα αναγνωρίζει αυτήν την προσπάθεια και να την επιβραβεύει. Αυτοί που δε θέλουν την αξιολόγηση είναι αυτοί που λουφάρουν και αυτοί είναι η μειοψηφία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

-Ζητάμε τη θετική ψήφο των πολιτών

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της Παιδείας. "Η βελτίωση της Παιδείας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση του Έθνους. Και η αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας θα παίξει κεντρικό ρόλο στο σχέδιό μας, που θα δώσει δουλειές, ευκαιρίες, σιγουριά και ασφάλεια σε όλους”, ανέφερε. "Η ΝΔ είναι έτοιμη. Έχουμε και το σχέδιο και τη βούληση και τους ανθρώπους, για να προχωρήσουμε. Δε ζητάμε την ψήφο των πολιτών, για να φύγει μία ηθικά απαξιωμένη κυβέρνηση. Ζητάμε τη θετική ψήφο των πολιτών, για να αλλάξουμε όλα όσα χρειάζεται η χώρα. Είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι δεν έχουμε κάνει λάθη. Εμείς, όμως μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τα λάθη των άλλων. Θέλουμε οι πολίτες να μας ακούσουν και να ζυγίσουν όσα λέμε με όση αυστηρότητα θέλουν. Να συγκρίνουν αυτά που λέμε εμείς, τις μετρημένες και κοστολογημένες δεσμεύσεις με τα ψέματα κάποιων άλλων. Και θα δουν τη διαφορά. Θα δουν μία κυβέρνηση αποτυχημένη και θα δουν μία παράταξη ειλικρινή που έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, που αλλάζει και βελτιώνεται από την άλλη. Μία παράταξη που ανοίγεται σε νέες ιδέες, πάντα με σεβασμό στην ιστορία μας και στις αξίες μας”, τόνισε

-Οι αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στους προέδρους της ΝΔ

Ένα σημαντικό κομμάτι της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη περιείχε αναφορές στους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την 43η επέτειο ίδρυσης του κόμματος. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

"Έχουμε την εικόνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να βγαίνει ένα βράδυ Ιουλίου από ένα αεροπλάνο, για να λυτρώσει το λαό από τα δεινά της επταετούς δικτατορίας. Που γύρισε, για να θεμελιώσει την καλύτερη Δημοκρατία που γνώρισε ο τόπος, βάζοντας τη χώρα μας στην καρδιά της Ευρώπης. Είναι η εικόνα του Γεωργίου Ράλλη, που ενσάρκωσε το ήθος και την ευπρέπεια. Είναι η εικόνα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να αντιμάχεται στη σκληρή δεκαετία του 80 τα κύματα ενός λαϊκισμού χωρίς όρια. Να ξαναφέρνει τη ΝΔ στην κυβέρνηση, μιλώντας για οικονομική ελευθερία και μεταρρυθμίσεις. Οι θέσεις του σήμερα δικαιώνεται. Η εικόνα του Κώστα Καραμανλή, που ηγήθηκε μίας Ελλάδας που κέρδισε. Η εικόνα του Αντώνη Σαμαρά να καταθέτει την προσπάθεια να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και να το πετυχαίνει απέναντι στην πολιτική ευτέλεια των αντιπάλων του. Είναι οι εικόνες του μεγάλου ευπατρίδη, Ευάγγελου Αβέρωφ, του μαχητή, Μιλτιάδη Έβερτ, του μεγάλου αγωνιστή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Να μάχονται όλοι στην πρώτη γραμμή, για να κρατούν όρθια τη ΝΔ. Και είναι και η μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, που έδωσε το αίμα του για τη Δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση. Χρωστάμε σε όλους. Όπως χρωστάμε και στα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της ΝΔ. Όπως και στα παιδιά της ΔΑΠ. Χρωστάμε στους πολίτες που δεν έσπαγαν πεζοδρόμια και βιτρίνες. Που έμαθαν να αγωνίζονται και να υπομένουν στην πατρίδα τους. Σας χρωστάμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ”. Μας κρατήσατε όρθιους σε δύσκολες στιγμές, όταν άλλοι έφτανα στο όριο της διάλυσης. Δε θα προδώσουμε τα όνειρά σας”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

-Μηνύματα εντός και εκτός ΝΔ

Επιμένοντας εμφατικά στο κάλεσμά του προς τους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως κοινός στόχος είναι να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά.

"Στην επέτειο ίδρυσής μας απευθύνω ξανά κάλεσμα σε όλους. Ελάτε μαζί μας, ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την Ελλάδα. Δε μας νοιάζει από ποιο πολιτικό χώρο έρχεστε. Δε μας απασχολεί τι ψηφίσατε στο παρελθόν. Αρκεί να θέλετε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Να μοιράζεστε τις κοινές μας αξίες και οράματα. Η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Διχαστικά μηνύματα, περιφρόνηση των πολιτών για παλαιότερες επιλογές του, λογικές ρεβανσισμού και αλαζονείας δε χωράνε στη ΝΔ. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, για να διχάζουμε. Είμαστε εδώ, για να ενώσουμε τους Έλληνες”, επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top