Στο πλευρό του Βασίλη Τσιάρτα, σχετικά με τις απόψεις του για το νομοσχέδιο περί ταυτότητας φύλου, τάχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ μετά το τέλος συνεργασίας που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, σύμφωνα με το pontiki.gr.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις θέσεις που εξέφρασε για το επίμαχο νομοσχέδιο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν».

Όσον αφορά, δε, αυτό καθαυτό το νομοσχέδιο, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα».

Προσέθεσε, δε, ότι η Εκκλησία έχει τη θέση της και δεν μπορούμε τη διδασκαλία του Χριστού να την κάνουμε όπως θέλει ο καθένας. «Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή» προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς, όταν ρωτήθηκε αν συνομίλησε με τον αρχιεπίσκοπο για το νομοσχέδιο, περιορίστηκε να δηλώσει: «Καθόλου. Δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Έχουμε τόσο πολλά άλλα να κάνουμε εμείς στην εξωτερική πολιτική».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top