Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι αποφάσισε το ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό

Με 15 ψήφους υπέρ και μία κατά, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έπειτα από συνεδρίαση περίπου εννέα ωρών, προχώρησε στην οριοθέτηση ως αρχαιολογικού χώρου έκτασης 300 στρεμμάτων στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με το capital.gr, αν και η περιοχή που κηρύχθηκε ως αρχαιολογικός χώρος είναι πολύ μικρότερη των αρχικών απαιτήσεων του ΚΑΣ, εντούτοις η απόφαση φέρεται να εξακολουθεί να δημιουργεί πρόβλημα στο master plan του έργου καθώς αφορά και το σημείο όπου προβλεπόταν η δημιουργία mall και υψηλού επιπέδου κατοικιών.

Τώρα το ΚΑΣ αναμένεται να εγκρίνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και το Σχέδιο Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Νωρίτερα, την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου πολύ μικρότερου τμήματος, σε σχέση με το αρχικά αναμενόμενο, είχε εισηγηθεί η πρόεδρος του ΚΑΣ Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη. Συγκεκριμένα, εισηγήθηκε την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου δύο σημείων, δηλαδή στις γραμμές του ΤΡΑΜ και στο αμαξοστάσιο, όπου θεωρεί ότι υφίσταται αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ενώ, κατά το παρελθόν πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές.

Στην υπόλοιπη περιοχή, σύμφωνα με την εισήγηση, θα εφαρμοστεί το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε το υπουργείο Πολιτισμού με τους επενδυτές και την Ελληνικό Α.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ