Οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» σταμάτησαν την κυκλοφορία τους, ενώ οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, αφού τους χρωστάνε αρκετούς μισθούς.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε σε ανάρτησή του μήνυμα συμπαράστασης: «Η Θεσσαλονίκη έχασε την εμβληματικότερη και ιστορικότερη δημοσιογραφική έκφρασή της, τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη. Δεν θα σταθώ στην εύλογη συγκινησιακή φόρτιση που προκαλεί η είδηση σε όλους μας. Θα επισημάνω όμως το γεγονός πως οι έννοιες αποκέντρωση, αυτοδιοίκηση, ισχυρή περιφέρεια δεν έχουν αποκτήσει ακόμη ουσιαστικό περιεχόμενο στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη πλήττεται πολλαπλά από την αποβιομηχάνιση, την ανεργία, το brain drain και την μετανάστευση των λογιστηρίων της στην Βουλγαρία…

Ενώ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιράζουν χάντρες από τα πρωθυπουργικά γραφεία – παραρτήματα και επιστρέφουν στις… κρατικοποιήσεις (βλέπε συγκοινωνίες)!


Τώρα, το κλείσιμο της ιστορικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ζοφερή ατμόσφαιρα. Θέλω να συμπαρασταθώ στους εργαζόμενους, να εκφράσω τη θλίψη μου και ως δημοσιογράφος για τη δυσάρεστη εξέλιξη. Και να θυμίσω ότι έχουμε καταθέσει στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις για τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Ας πάψουμε, επιτέλους, να παρακολουθούμε άπραγοι την φτωχοποίηση της δημόσιας ζωής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης από την πλευρά του: «Το ερημωμένο τοπίο στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έρχονται να συμπληρώσουν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ιστορικό συγκρότημα των εφημερίδων Μακεδονία και Θεσσαλονίκη που, ουσιαστικά, οδηγούν στο κλείσιμό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του συγκροτήματος και καλεί τη εργοδοσία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί σε αυτούς αλλά και απέναντι στο αναγνωστικό κοινό της πόλης».

gazzetta.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top