Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εξώδικο Εκκλησίας κατά Ραγκούση για τα περί ομοφυλόφιλων ιερέων

Εξώδικο στον Γιάννη Ραγκούση, πρώην υπουργό και υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ανακοίνωσε ότι θα επιδώσει η Εκκλησία της Ελλάδας, αντιδρώντας σε δήλωσή του ότι γνωρίζει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακόμη και σε ανώτατα κλιμάκια, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν.

Στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου που συζητιέται στη Βουλή, αναφέρει ότι εντός πενθημέρου, ο Γιάννης Ραγκούσης θα πρέπει να καταθέσει στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τα στοιχεία «που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελλόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό «Antivirus», όπου κάλεσε την Εκκλησία να μπει μπροστά στον αγώνα για τα δικαιώματα των πολιτών.

Όπως είπε, είναι από αυτούς που πιστεύουν ότι «και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται».

«Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ