Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο Νίκος Γρυλλάκης, στενός συνεργάτης του Κων. Μητσοτάκη

Απεβίωσε σε ηλικία 91 χρονών ο Νίκος Γρυλλάκης, σύμβουλος και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Γρυλλάκης γεννήθηκε στα Χανιά και αποφοίτησε το 1950 από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων και το 1963 ως ίλαρχος από την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου καθώς και από τη Σχολή Εθνικής Αμυνας ως αντισυνταγματάρχης το 1977.


Εκπαιδεύτηκε σε θέματα κατασκοπίας-αντικατασκοπίας από τη CIA και τη Μοσάντ και υπηρέτησε στο Τμήμα Επιχειρήσεων Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ και στο Γραφείο Πληροφοριών του ΓΕΣ. Μετά την αποστρατεία του, το 1986, με τον βαθμό του επίτιμου αντιστράτηγου, ανέλαβε διευθυντής ασφαλείας και πληροφοριών της ΝΔ ενώ επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διετέλεσε σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού για θέματα Αμυνας, Ασφάλειας και διαβαλκανικών σχέσεων.

Το όνομα του στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα την εποχή που την πολιτική ζωή του τόπου μονοπωλούσε το η περιβόητη υπόθεση των υποκλοπών (1988-1991), χωρίς ωστόσο η υπόθεση αυτή να φτάσει ποτέ στις δικαστικές αίθουσες. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, είχε αναλάβει και ρόλο σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις την περίοδο 1990-93 αναφορικά με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 117 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 117 H συνάντηση του Παύλου και του Αχιλλέα εκτροχιάζεται. Οι δύο άντρες αναμετριούνται τόσο μεταξύ τους...