Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ανθρώπινο ράκος ο επιχειρηματίας

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται 12 άνθρωποι σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίοι ανακρίνονται για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν εντοπιστεί 8 άτομα, με καταγωγή από την Κρήτη. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε από τους αστυνομικούς, δεμένος στα πόδια και στα χέρια πάνω σε ένα κρεβάτι ενώ όταν αντίκρισε τους αστυνομικούς, δε μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στις Αστυνομικές Αρχές περιγράφοντας εδώ και ώρες τα όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του, τους τελευταίους έξι μήνες.
Μπλεγμένος και στην απαγωγή Παναγόπουλου ο «εγκέφαλος» της σπείρας

Η αστυνομία εκτιμά ότι ανάμεσα στα 12 άτομα που κρατούνται, βρίσκεται και ο «εγκέφαλος» της σπείρας με καταγωγή από την Κρήτη ο οποίος φέρεται να έχει εμπλακεί και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Ανάμεσα στα άτομα που κρατούνται βρίσκεται και ένας Σκοπιανός ο οποίος συνελήφθη εκτός Κρήτης και μεταφέρθηκε εκεί προκειμένου να ανακριθεί. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τον «φρουρό» του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην απαγωγή…
Αναγνωστάκης: Πρώτη φορά στην Ελλάδα εξιχνιάζεται απαγωγή χωρίς να δοθούν λύτρα

Τεράστια χαρακτήρισε την επιτυχία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο γγ του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Παράλληλα, ο κ. Αναγνωστάκης τόνισε, πως είναι η πρώτη φορά, που εξιχνιάζεται υπόθεση απαγωγής στην χώρα, χωρίς να έχουν δοθεί λύτρα. Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ χαρακτήρισε «μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία» την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
click4more


Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τι λέει ανυποψίαστος πολίτης που επισκεπτόταν συχνά τη μάντρα [vid]

Ο κ. Τσουβαλάς, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου μαζί με τον γγ του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκη, δήλωσε: «Πιστεύω, πως η υπόθεση της Κρήτης δείχνει πως η ΕΛΑΣ, είναι μια σύγχρονη, αποτελεσματική αστυνομία. Μπορούμε με περηφάνια να πούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε επαγγελματικά, αθόρυβα, ώριμα και με σύνεση, και να φέρουμε πολύ δύσκολες υποθέσεις σε πέρας. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και έπαινος σε αυτούς που δούλεψαν μεθοδικά με σύνεση, αθόρυβα, 6 μήνες και 2 μέρες τώρα, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι ευτυχία για την κοινωνία, για την Αστυνομία, για την Ελλάδα. Αυτό που λέμε αίσθηση ασφάλειας για την πατρίδα μας, επιρρωνύεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο».

Αναφορικά με τα λύτρα που είχαν απαιτηθεί, ο αντιστράτηγος επισήμανε πως είναι μια διαδικασία που ανήκει στο παρελθόν και ότι στο προσκήνιο, είναι μια απολύτως επιτυχής αστυνομική επιχείρηση και επισήμανε: «Η οικογένεια διαχειρίστηκε το θέμα με πολύ μεγάλη λεπτότητα σε ένα πολύ προσωπικό της ζήτημα και η αστυνομία σεβάστηκε απόλυτα αυτήν την προτεραιότητα».
Ράκος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15.30 η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη στις αρχές, για την 6μηνη ομηρεία του. Η κατάθεση του επιχειρηματία ήταν μαραθώνια, ενώ ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κατέθετε με διαλείμματα, όταν εκείνος ένιωθε έτοιμος να μιλήσει στους αστυνομικούς και να δώσει στοιχεία που θα συμπληρώσουν το «παζλ» της πρωτοφανούς, για την Κρήτη, υπόθεσης.

Aύριο Τρίτη, στις 13.00, στην έδρα της ΓE.Π.A.Δ. Kρήτης, στα Χανιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβαλά, θα παρουσιαστεί η εξιχνίαση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Την παρουσίαση θα κάνει ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και οι αξιωματικοί πουχ ειρίστηκαν την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. είχε φτάσει στα ίχνη των απαγωγέων τους τελευταίους τρεις μήνες, τους είχε θέσει υπό τη διακριτική της παρακολούθηση και όταν εκτίμησαν ότι έπρεπε να επέμβουν, το έκαναν και με την αίσια αυτή έκβαση τα ξημερώματα της Δευτέρας.

ekriti, cretalive, cretapost,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 49 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ που βλέπουμε ατον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 49 Ο Κοσμάς προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πείσει τη...