Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τους είπατε, σύντροφοι, ότι το κράτος κλέβει και λέει ψέματα;

Ομογενείς και Αμερικάνοι είναι. Τριτοκοσμικοί δεν είναι. Τους φόρους τους μπορούν. Την κλεψιά, τα ψέματα και τα πανηγύρια του 2018 αποκλείεται.

Πηγαίνεις στην Αμερική. Στους επενδυτές ή έστω στους νοσταλγούς ομογενείς μας. Και τους ζητάς τι; Να κοπιάσουν στην Ελλάδα, στην πατρίδα των πατεράδων τους να κάνουν επενδύσεις.

Κάποιος ή κάποιοι όμως, σε αυτή την κουβέντα και το αλισβερίσι, είναι ηλίθιοι. Ψάξτε να τους βρείτε, σύντροφοι, πριν γίνουμε περισσότερο ρεζίλι.

Γιατί όσο και αν θέλουν να πετάξουν τα λεφτά τους (για συναισθηματικούς, ή άλλους… λόγους) θα μας πάρουν με τις πέτρες όταν θα ανακαλύψουν τα, σημαντικότατα, που τους κρύβουμε.

Σημαντικότατα, ακόμη και αν αφήσουμε κατά μέρος ότι η Αμερική, από γεννησιμιού της, εδώ και 240 χρόνια, έχει εφαρμόσει μόνο 10 φορολογικούς νόμους και η Ελλάδα τα τελευταία 43 χρόνια (της μεταπολίτευσης) 250!!!

Αυτά που τα ξέρουν και γελάνε μαζί μας, όπως γελούσαν και οι 42 πολυεθνικές φεύγοντας (τα 43 αυτά χρόνια) από την Ελλάδα και δεν επέστρεψαν.

Οι πολυεθνικές που έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους… όταν (εκτός από τον δήθεν προοδευτισμό μας και τα άλλα παρόμοια αριστερά καραγκιοζιλίκια) δεν άντεξαν (μαζί με τα παραπάνω) άλλες 40 φορολογικές αλλαγές και κάπου 1.000 εξουσιοδοτήσεις, μεταβατικές διατάξεις και φορολογικές ρυθμίσεις μαζί με 250 εγκυκλίους και τροπολογίες!!!

Οπότε κανείς δεν θα σας παρεξηγούσε, σύντροφοι, αν στο Σικάγο και στην Ουάσιγκτον περιοριζόσαστε στην έμπρακτη απόδειξη (με την παρουσία σας στην αυλή του Τραμπ) ότι (μετά το τριτοκοσμικό ΠΑΣΟΚ του 1981) βάλατε και εσείς οριστικό τέρμα στα “Αμερικάνοι φονιάδες των λαών” ή ” go home Αμερικάνοι αιματορουφήχτρες του λαού μας”.

Θέλετε όμως σώνει και καλά… να δείξετε στους σανοφάγους σας ότι θα φέρετε και Αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Εάν είναι έτσι ας είμαστε τουλάχιστον σοβαροί. Προλαβαίνετε, στην Ουάσιγκτον, να τους πείτε ότι στην Ελλάδα έχουμε αυτά τα κάποια προβληματάκια… με τις επιχειρήσεις, τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές.

Επειδή θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως θα πάρουμε… από τον ΕΝΦΙΑ ό,τι προϋπολογίσαμε, για να πληρώσουμε τους Καρανίκες και τους άλλους αφισοκολλητές, δεν δώσαμε επιστροφές φόρων σε κανένα φορολογούμενο. Τους “πατσίσαμε” παίρνοντας τον ΕΝΦΙΑ μήπως και μας ξεγλιστρήσουν…

Για να καταφέρουμε να δείξουμε πλεόνασμα και να περάσει η δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να μην χάσουμε τα δανεικά, γράψαμε στα παλιά μας παπούτσια τους επιχειρηματίες και, παρά τα capital controls, τους “φάγαμε” και στο 2017 κάπου 7 δισ. που τους χρωστάμε από επιστροφές φόρων και πληρωμές προμηθειών στο κράτος. “Μασήσαμε” αυτά που τάξαμε για επιστροφή των (εδώ και 5 χρόνια) και που δεν θα τα δουν ούτε το 2018, ενώ αν τα πάρουν θα είναι και άτοκα…

Το πλεόνασμα του, περίπου 2%, του 2017 δεν βολευόταν χωρίς να “ξαναπαγώσαμε” τις δημόσιες επενδύσεις. Οπότε αντί να διαθέσουμε τα 6,7 δισ. (τα τάξαμε επίσης με τα λόγια) δώσαμε, τον Σεπτέμβριο, κάπου 1,7 δισ.

Τα υπόλοιπα το 2019 και θα δούμε ποιος και πως θα τα δώσει… Η στεγνή αγορά από Τραπεζικό ρευστό δεν είναι δικό μας πρόβλημα… Εμείς είμαστε πειθαρχημένοι στους δανειστές. Αλλιώς τρίτη αξιολόγηση δεν περνάει.

Το 2018 ετοιμάζουμε προεκλογικά πανηγύρια. Και ας μας ταιριάζουν καλύτερα οι εκλογές το 2019 (μήπως και σταματήσει το κατρακύλισμα του ΣΥΡΙΖΑ). Εκλογές (αν ζοριστούμε) θα γίνουν από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2018. Μπορεί και νωρίτερα. Ίσως όμως (δεν το έχουμε ξεκαθαρίσει) να κάνουμε νωρίτερα και Δημοτικές εκλογές. Οπότε για το 2018 ποιος μας πιάνει από πισωγυρίσματα και φρέσκο σανό με αριστεριλίκια. Σανό με κυνήγι επενδύσεων και επενδυτών που είναι και το πιο αποδοτικό…

Αυτά όμως δεν λέγονται σύντροφοι. Λέγονται; Συνεπώς προφανέστατη “πονηριά” σας είναι ότι μιας και ούτε Αμερικάνοι ούτε άλλος σοβαρός επενδυτής έρχεται στην Ελλάδα, των εκλογών του 2018, των Εξαρχείων, της μαφίας, των κομματικών αρχαιολόγων, δασολόγων, οικολόγων και των στημένων οικοπεδοφάγων (των ενάντια στις επενδύσεις) γιατί να μην σκορπίσετε “επενδυτικό σανό”… Αν όμως σκάσουν μύτη, έστω και 2-3 που τυχόν σας πήραν στα σοβαρά; Σκεφτήκατε το ρεζιλίκι της χώρας και τους άνεργους ή δεν σας νοιάζει;

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ