Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε κλίμα σύγκρουσης οι εκλογές για τον αρχηγό της Κεντροαριστεράς

Κλίμα σύγκρουσης μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία διαμορφώνεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Βασικό θέμα είναι η οριστικοποίηση των ημερομηνιών της διεξαγωγής των εκλογών στις 12 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 19 Νοεμβρίου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήδη αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι είναι λάθος να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών την ημέρα του Μαραθωνίου της Αθήνας, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου και άφησε αιχμές εναντίον της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Καμίνη, ότι επιδιώκουν μία μικρή και ελεγχόμενη συμμετοχή. «Αν ψηφίσουν κάτω από 100.000 πολίτες θα συντριβούμε, με την έννοια ότι δεν θα έχουν ψηφίσει οι ανένταχτοι του Κέντρου και θα έχουν ψηφίσει μόνο οι κομματικοί μηχανισμοί. Αν ψηφίσουν περίπου 150.000 πολίτες θα είναι ντέρμπι κι αν ψηφίσουν 200.000 και πάνω, θα κερδίσουμε από την πρώτη Κυριακή» είπε χθες, απαντώντας σε ερωτήσεις στα social media.

Σημαντική για τις εξελίξεις κρίνεται και η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στο Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η μακρά συζήτηση επί των διαδικασιών πρέπει να τελειώνει και να δώσουμε χώρο στην πολιτική. Ας αξιοποιήσουμε στο μέλλον αυτές τις τεχνολογίες, αλλά ας ζητήσουμε και σήμερα από όσους θέλουν και μπορούν να κάνουν την εκλογή αυτή, αφετηρία μιας νέας, δημιουργικής συμμετοχικής και κοινής μας πορείας για την Ελλάδα και τον προοδευτικό χώρο» δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ