Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένταση στη Βουλή για το «παράδειγμα του Υμηττού και τους εξωγήινους»

Σε κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετατράπηκε η συζήτηση στη Βουλή για την ταυτότητα φύλου.

Προσβλητικό χαρακτήρισε το παράδειγμα που ανέφερε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την θέληση ενός παιδιού να αλλάξει φύλο που του το είπαν εξωγήινοι στον Υμηττό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας παρέμβαση στη Βουλή.

«Αντί σήμερα να συζητάμε για μια μεγάλη και ουσιαστική τομή στα ανθρώπινα δικαιώματα, συζητάμε για την ηλικία των 15 ετών. Για τους διεμφυλικούς πολίτες 15 ετών, που υφίστανται τρομακτικό μπούλινγκ, θα έπρεπε να μας αφορά η δυνατότητά να αλλάξουν» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Σας καλώ κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσετε αυτό το παράδειγμα. Δεν έχετε δικαίωμα να εξευτελίζετε και να υβρίζετε αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε, απαντώντας στον κ. Τσίπρα, το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για ιατρική διάγνωση στη διαδικασία αλλαγής ταυτότητας φύλου.

«Χρησιμοποίησα ένα παράδειγμα για να δείξω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν να αλλάξουν φύλο χωρίς επίγνωση συνεπειών» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, έδωσε την αίσθηση ότι ταυτίζει μια κατηγορία πολιτών με όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και υποστήριξε πως η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον αυτοπροσδιορισμό δεν είναι σαφής.

«Λέτε κ. Μητσοτάκη ότι είστε υπέρ δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, αλλά ζητάτε γνωμάτευση, δηλαδή ετεροπροσδιορισμό, για ενηλίκους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Χρησιμοποίησα ένα παράδειγμα για να δείξω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν ν’ αλλάξουν φύλο χωρίς επίγνωση συνεπειών», απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε πως αυτό που ζητάει το κόμμα του είναι να υπάρχει μια διάγνωση για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τον υπ. Δικαιοσύνης. Εθελοτυφλείτε εάν νομίζετε ότι δεν είναι και ιατρικό ζήτημα», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της καθημερινής σειράς του OPEN ΣΑΝ ΨΕΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9 Ο Πέτρος ρωτάει την Ζωή τι έκανε τα 100.000 ευρώ που της έδωσε. Η...