Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Βορίδης: Το «ναι» του Π. Καμμένου ήταν πολιτικό αντάλλαγμα στον Αλ. Τσίπρα

Κοινοβουλευτική φαιδρότητα χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης τη χθεσινή εικόνα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου ταυτότητας αλλαγής φύλου, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο newpost.gr.

«Είναι δυνατόν να λένε «ναι επί της αρχής, αλλά όχι στα άρθρα», δηλαδή όχι στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου;» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε όσους ισχυρίζονται ότι και στη χθεσινή ψηφοφορία, στο στρατόπεδο της ΝΔ επικράτησε η συντηρητική πτέρυγα, ο κ. Βορίδης απαντά: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενιαία θέση από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν μπορεί να γίνει διόρθωση φύλου με μια απλή αίτηση. Η διαδικασία αυτή υπήρχε. Είναι άκρως συντηρητικό αυτό που λέει το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Που κάνει λόγο για ιατρική γνωμάτευση; Πάλι λένε για τη συντηρητική πτέρυγα της ΝΔ. Ο Μητσοτάκης τη θέση τη συγκεκριμένη την έχει πει προ δέκα ημερών. Ότι η ΝΔ θα καταθέσει τη δική της πρόταση, κάτι που έγινε».

Για τον κ. Βορίδη τίθεται θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς το νομοσχέδιο πέρασε με 148 ψήφους: «Έχει δημιουργηθεί πολιτικό ζήτημα. Ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ζήτημα απώλειας της νομοθετικής πλειοψηφίας, δεν μιλάω για δεδηλωμένη. Η Βουλή νομοθέτησε με 148 ψήφους, χάρη στους απόντες και στις ψήφους του Ποταμιού, καθώς χωρίς αυτές δεν θα υπήρχε νομοσχέδιοκαι είμαι σίγουρος πως σήμερα θα βρίσκονται σε αυτοστοχασμό»

«Πολιτικό αντάλλαγμα» στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε τη χθεσινή στάση του Πάνου Καμμένου (σ.σ. ψήφισε ναι επί της αρχής, ενώ απουσίαζε) ο Μ. Βορίδης: «Αυτό που συνέβη απεικονίζει το πολιτικό αντάλλαγμα. Ήταν το αντίδωρο για την Εξεταστική Επιτροπή του Πάνου Καμμένου, ο οποίος, όπως φάνηκε, έχει τα όριά του. Δεν μπορούσε να στηρίξει τα άρθρα. Έδωσε μόνο μία ψήφο επί της αρχής. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχουν ψηφίσει τα πάντα, πρώτη φορά καταψήφισαν νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ – Spoiler: Η Κατερίνη ανακαλύπτει ότι ο Κωστής την απατάει με τη Στάσα!

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στο νέο επεισόδιο της σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που βλέπουμε στον ALPHA. Ο Κωστής πλέον δεν μπορεί να αποχωριστεί την αγκαλιά της Στάσας...