Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι χαμένες βίδες του Καμίνη

Ποια «Σαρβάιβορ» και άλλα ριάλιτι μας τσαμπουνάνε… Οποιος δεν βγει βόλτα στην Ομόνοια δεν ξέρει από επιβίωση

Στη φωτογραφία Νο 1 βλέπουμε μια όμορφη σειρά από βίδες, που εξέχουν… ύπουλα από εγκατάσταση φαναριού στην αρχή της Πατησίων, στη μαγευτική Ομόνοια. Το πέρασμα από τη συγκεκριμένη περιοχή προκαλεί έναν καταιγισμό αισθήσεων. Πρώτα η όραση. Σ’ αυτή την πλατεία, που κάποτε συμβόλιζε την αστική ανάπτυξη (της «πυρκαγιάς», όμως, με την ολέθρια αντιπαροχή), τώρα οι συμβολισμοί παραπέμπουν στην ταινία «Mad Max» ή στο «Book of Eli» (ελληνικός τίτλος, «Ο Εκλεκτός») με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον. Το τοπίο φαντάζει μεταπολεμικό ή ακόμα και μεταπυρηνικό.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας στην πλατεία, με μια γρήγορη ματιά ο διαβάτης θα δει την τελευταία λέξη της μόδας στα σκουπίδια. Λαδόκολλες από τυρόπιτες, τσίγκινα κουτάκια αναψυκτικού, περιττώματα από σκύλους (και ανθρώπους, ασφαλώς), χρησιμοποιημένες σύριγγες, αποτσίγαρα κι ένα σωρό άλλα αντικείμενα, που δεν προκαλούν αηδία στον Καμίνη γιατί δεν τα βλέπει, δεν τα μυρίζει, δεν περνά από δίπλα τους.

Η δεύτερη αίσθηση που απασχολείται στην Ομόνοια είναι η όσφρηση. Η φρικτή αποφορά ούρων, άλλων σωματικών εκκρίσεων και καυσαερίου λειτουργεί δικτατορικά. Φυλακίζει τη συνείδηση σε συχνότητες χαμηλές, αβυσσαίες.

Η ακοή, η τρίτη αίσθηση που παγιδεύεται στην παρακμή των καμίνειων Αθηνών, μπορεί να λειτουργήσει και επ’ ωφελεία του ατόμου που τεντώνει αυτιά για να συλλάβει τους ήχους από γλώσσες παράξενες, σκοτεινές, γεμάτες σύμφωνα, διφθόγγους «ουά», «ουό» και σχήματα «βγκχμπ», «ντζντχ» κ.λπ. Ταχύρρυθμα μαθήματα εκμάθησης εξωτικών γλωσσών σε λίγα τετραγωνικά μέτρα!

Μια αίσθηση που οπωσδήποτε θα σου χρειαστεί είναι η έκτη – η σωτήρια διαίσθηση. Να διαισθανθείς τις βίδες που εξέχουν από τις εγκαταστάσεις των φαναριών και να μη σκουντουφλήσεις πάνω τους. Θα είναι κρίμα να σκοντάψεις και να πέσεις στο οδόστρωμα για να σε «τσαλακώσουν» τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται στην Πατησίων.

Ούτε αυτά έχει χειριστεί ο ανεκδιήγητος Γιώργος Καμίνης και θέλει να ηγηθεί της… Κεντροαριστεράς, τρομάρα του, και να κυβερνήσει την Ελλάδα! Για να μυρίζει όλη η χώρα κατουρλιό και να καταντήσει ολόκληρη η επικράτεια σαν την Αθήνα του Καμίνη.

Παναγιώτης Λιάκος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 19/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 19/4/2024 Ο Ήλιος σήμερα κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Ταύρου εγκαινιάζοντας μία περίοδο όπου θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην υλική...