Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αποκάλυψη σοκ: Ποιο γράμμα είχαν χαράξει στο πρόσωπο της 32χρονης οι δολοφόνοι της και τι σημαίνει;

Το σημάδι που σχηματίζει το γράμμα “Γ” στο δεξί μάγουλο της 32χρονης Δώρας, οι κλήσεις για κατάθεση όλων των προσώπων από το φιλικό της περιβάλλον που συναναστρεφόταν τους τελευταίους μήνες και το μυστήριο με την εξαφανισμένη τσάντα και το κινητό είναι οι τρεις παράμετροι που επικεντρώνουν τις έρευνες τους οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που διενήργησε τη νεκροψία, διαπίστωσε εκτός από τις 14 μαχαιριές στο στήθος και την καρδιά υπήρχε ένα σημάδι που του προκάλεσε εντύπωση. Δύο βαθιές χαρακιές στο δεξί μάγουλο της 32χρονης που σχηματίζουν το γράμμα “Γ” δεν δικαιολογούνται σε πρώτη φάση από το αιματηρό σκηνικό.

Δεν είναι ξεκάθαρο, εκτιμούν οι αστυνομικοί, ότι πρόκειται για χτυπήματα από την πάλη και έτσι το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να ήθελε να αφήσει ένα σημειολογικό τραύμα, παραμένει ανοικτό. Το σενάριο αυτό περιπλέκει ακόμη το μυστήριο και μετατρέπει τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη σε πραγματικό θρίλερ. Διαβάστε παρακάτω…

Την ίδια ώρα όλοι όσοι γνώριζαν ή είχαν επαφές με το θύμα θα περάσουν ένας – ένας το κατώφλι του Ανθρωποκτονιών για να δώσουν κατάθεση. Το γεγονός ότι το θύμα έφερε 14 μαχαιριές δείχνει πάθος, μίσος και εκδίκηση που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί μια ληστεία. Ωστόσο, το γεγονός ότι εξαφανίστηκε το κινητό, η τσάντα και το πορτοφόλι της κάνει τους αστυνομικούς να ερευνούν με μικρές όμως πιθανότητες και το σενάριο της ληστείας.

Την ίδια ώρα ο χαροκαμένος πατέρας της ζητά από την εφορία όπου εργαζόταν η κόρη του να δώσει στην δημοσιότητα τις υποθέσεις που χειριζόταν, θεωρώντας πως εκεί κρύβεται η ταυτότητα του δολοφόνου.

«Εως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η δολοφονία της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β΄ Νεκτροταφείο, σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ελεγκτής στο ΣΔΟΕ», αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ προσθέτουν πως «όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, ως προς τα αίτια της ανθρωποκτονίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα σύρθηκε για λίγα μέτρα στην προσπάθειά της να ξεφύγει. Ο άγνωστος όμως την ακολούθησε, την πρόλαβε και την μαχαίρωσε πάλι, καταφέροντάς την την «χαριστική βολή».

Η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη επισκεπτόταν συχνά το Β’ νεκροταφείο, καθώς εκεί βρίσκεται ο τάφος του πρώην αρραβωνιαστικού της, που σκοτώθηκε τον περασμένο Μάιο σε εργατικό ατύχημα με γερανό. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ιερέας του ναού του κοιμητηρίου, πατέρας Θεόδωρος, τον πρώτο καιρό η ίδια του είχε εκμυστηρευτεί πως αισθανόταν πολύ άσχημα και εκείνος την είχε συμβουλεύσει να επισκεφτεί κάποιον γιατρό, πράγμα που είχε κάνει.

Η άτυχη Δώρα σε παλαιότερες φωτογραφίες της

Ο ίδιος ιερέας δήλωσε πως είδαν το απόγευμα της Τετάρτης την κοπέλα να τρέχει ξέπνοη και να κάθεται σε έναν τάφο, πριν πέσει στο έδαφος από τα βαριά της τραύματα. Αρχικά την πλησίασε ένα παλικάρι που ήταν εκείνη την ώρα στο νεκροταφείο και κατόπιν ο ιερέας. «Όταν πήγα εγώ εκεί της λέω «Θοδώρα τι κάνεις;», ανέφερνε και ξεψυχούσε», είπε ο πατέρας Θεόδωρος και στο σημείο αυτό ξεψύχησε. Η 32χρονη δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο «βοήθεια»…

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ίδιου αλλά και ενός ακόμα εργαζόμενου στο νεκροταφείο, η κοπέλα μαχαιρώθηκε στο σημείο που βρίσκεται ο τάφος του αρραβωνιαστικού της, την ώρα που στην συγκεκριμένη περιοχή δεν βρισκόταν κανένας άλλος. Κατόρθωσε μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, να διανύσει όντας βαριά τραυματισμένη, απόσταση περίπου 80-100 μέτρων για να ζητήσει βοήθεια.

Όπως ενημέρωσε ο ιερέας, την ώρα της δολοφονίας, γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, στο νεκροταφείο βρίσκονταν 4-5 άτομα, όλα μακριά από το σημείο του εγκλήματος. Επίσης είπε πως από μπροστά, ο τοίχος της περίφραξης του νεκροταφείου είναι ψηλός, προς τα πίσω όμως η μάντρα χαμηλώνει και από τα σύρματα μπορεί πιο εύκολα να μπει και να βγει κάποιος.

Να μας πουν τι υποθέσεις είχε, λέει ο πατέρας της

Ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού πάντως επιμένει πως η ταυτότητα του δράστη της δολοφονίας του παιδιού του κρύβεται στις υποθέσεις που χειριζόταν, στο πλαίσιο της εργασίας στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά. Μιλώντας με οργή για τον άδικο χαμό του παιδιού του, στάθηκε στο ότι ο χώρος του Νεκροταφείου είναι περιφραγμένος, επομένως δεν μπορεί να μπήκε μέσα ο οποιοσδήποτε τυχαίος ληστής, ο οποίος άλλωστε, επισημαίνει, δεν θα είχε λόγο να κυνηγήσει και να αποτελειώσει το παιδί του.

Έτσι οι υποψίες του κινούνται στον χώρο εργασίας της, καθώς όπως λέει η κόρη του χειριζόταν και υποθέσεις της Λίστας Λαγκάρντ, κάτι που όπως τονίζει την είχε θορυβήσει – χωρίς πάντως να έχει λάβει συγκεκριμένες απειλές.

Την μαχαίρωσαν πισώπλατα, είπε, προσθέτοντας πως αν ήξερε πως το παιδί του χειριζόταν κάποια «περίεργη» υπόθεση, δεν θα την άφηνε από τα μάτια του.

Όπως είπε, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο δολοφόνος κυνήγησε την κοπέλα απέξω μέσα στο νεκροταφείο, ούτε πώς διέφυγε μετά, αλλά, τόνισε, πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο, σε ώρα με μεγάλη κίνηση και άρα δεν δικαιολογείται κανένα «σκοτεινό σημείο» στην υπόθεση.

Πηγή: Athensmagazine.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ