Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ραγκούσης: Αν κυβερνήσουμε με τη ΝΔ θα καταλήξουμε ένα συμπληρωματικό κόμμα του 3%

«Με ενοχλεί πάρα πολύ που η κα Γεννηματά δεν έχει το θάρρος να πει ξεκάθαρα ότι θα συγκυβερνήσει με τον κο Μητσοτάκη δήθεν για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς«Ως πρώην αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΘΑ πιστεύω πως την προτεραιότητα αναβάθμισης των F-16 πρέπει να την κρίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν όντως είναι αυτή η προτεραιότητα, γιατί δόθηκαν πριν λίγο καιρό με απευθείας ανάθεση 500 εκατ. από τον Π. Καμμένο» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές κάλπες σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να πορευόμαστε με μισόλογα. Πρέπει ο καθένας να πει καθαρά στους πολίτες ποια είναι η άποψη του για τις συνεργασίες».

«Να μην ισχυρίζεται η κα Γεννηματά ότι θα προτάξει το πρόγραμμα Ελλάδα, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν θα διαφωνήσει σε τίποτα με αυτό προκειμένου να κυβερνήσει» προσέθεσε.

«Με ενοχλεί πάρα πολύ που η κα Γεννηματά δεν έχει το θάρρος να πει ξεκάθαρα ότι θα συγκυβερνήσει με τον κο Μητσοτάκη δήθεν «για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη», συνέχισε την επίθεση του στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Γιάννη Ραγκούση στην ΕΡΤ:

— σήμερα είναι 18 Οκτωβρίου, η μέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου εξελέγη προτάσσοντας το όραμα του σοσιαλισμού. Οι ηγέτες πρέπει να τολμούν.

— δυο θέματα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε: συνεννόηση για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών ακόμα και με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Αυτό δεν προϋποθέτει συγκυβέρνηση με τον κο Μητσοτάκη. Ναι στη συνεννόηση λοιπόν, Όχι στη συγκυβέρνηση.

— αν ξανακυβερνήσουμε με τη ΝΔ θα καταλήξουμε ένα συμπληρωματικό κόμμα του 3% για να ξαναγίνουν κάποιοι Υπουργοί.

— θα παραμείνω στην παράταξη όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Πιστεύω το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διασπάσει την παράταξη.

— δεν μπορείς να μιλάς για νέο και ενιαίο κόμμα και ταυτόχρονα να λες πως θα διατηρήσεις τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ για να αλιεύσεις ψήφους. Το νέο κόμμα θα είναι ενιαίο και όλα, θέσεις, σύμβολα, όνομα, θα αποφασιστούν στο ιδρυτικό συνέδριο μέχρι το τέλος του 2017.

–είναι πολύ σημαντικό το νέο κόμμα να θεσμοθετήσει την ανανέωση. Όσοι έχουν 12 χρόνια στη Βουλή δεν θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...