Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δραματική η κατάσταση στη Σάμο: 2.932 πρόσφυγες σε hotspot που χωρά 700!

Οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων κομμάτων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής – Ζητούν παρέμβαση για την αποσυμφόρηση του κέντρου φιλοξενίας

Σε απόγνωση βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Σάμου εξαιτίας των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί από τις αυξημένες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές.

Η δραματική κατάσταση στο hot spot στο Βαθύ και οι αναποτελεσματικοί χειρισμοί της κυβέρνησης στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης οδήγησαν στο ίδιο τραπέζι όλα τα κόμματα σε νομαρχιακό επίπεδο ζητώντας από τους αρμόδιους άμεσα λύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφή στο κέντρο φιλοξενίας του νησιού διαμένουν 2.932 άτομα τη στιγμή που η χωρητικότητα του ανέρχεται σε 700!
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή σύσκεψη των νομαρχιακών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ανεξάρτητων Ελλήνων Σάμου, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη, ώστε να υπάρξει μία συνολική αποτίμηση των τελευταίων δεδομένων.

Οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων κομμάτων, σε κοινή γραμμή, αφού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην υλοποίηση των μέτρων αποσυμφόρησης του hot spot ζήτησαν παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν το νησί από τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Μάλιστα, συμφώνησαν σε ένα κοινό κείμενο, που έχει σταλεί προς έγκριση στα κεντρικά γραφεία των κομμάτων στην Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ