Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το tweet της Ντόρας για τα 28 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Ενα συγκινητικό μήνυμα ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για τον πρώην σύζυγό της, Παύλο, ο οποίος δολοφονήθηκε σαν σήμερα 28 χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Πέρασαν 28 χρόνια σαν σήμερα. Ηταν πάλι μία Τρίτη. Και όμως, η μάχη σου ενάντια στο διχασμό, τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό συνεχίζεται ΝΜ»

Ο Παύλος Μπακογιάννης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ήταν λίγο πριν τις 8 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 όταν τα πυρά από τα δύο 45άρια στόχευσαν τον βουλευτή της ΝΔ Παύλο Μπακογιάννη τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Η είδηση προκάλεσε σοκ καθώς ο Παύλος Μπακογιάννης είχε ήδη καταγράψει στον δημόσιο βίο του μία πορεία που τον κατέτασσε στις πιο ήπιες και ενωτικές φωνές της πολιτικής ζωής. Με έντονο αντιδικτατορικό αγώνα, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας αφιέρωσε την ζωή του στο να σβήσουν τα πάθη του παρελθόντος και να υπάρξει η λεγόμενη «εθνική συμφιλίωση», αφήνοντας πίσω τις πληγές του Εμφυλίου.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του «μπορούμε να διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε» που αποτύπωνε την φιλοσοφία ζωής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 «Μείνε μακριά από το παιδί μου», ουρλιάζει έξαλλη η Ηλέκτρα στον Παύλο. Ο Νάσος έχει...