Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 1-0

O Μπραντάο πέτυχε το πρώτο γκολ στην Ελλάδα και ο Λεβαδειακός με το 1-0 επί της Ξάνθης την πρώτη νίκη στη Σούπερ Λίγκα, όπου μετά από 4 αγωνιστικές παραμένει αήττητος. Λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ κανονικό γκολ του Γιουσούφ!
Μέχρι και σήμερα ο Λεβαδειακός είχε περισσότερες εντυπώσεις από βαθμούς, καθώς δεν είχε κερδίσει κάποιο ματς. Πλέον απέκτησε και την ουσία. Στο μίνι-ντέρμπι των αήττητων της κατηγορίας, επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 και έτσι συνέχισε την πολύ καλή του παρουσία στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το κλασικό τους 3-6-1. Ο Επασί ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Τριποτσέρης, Μεντί, Λεονάρντο στα στόπερ, ο Τσαμπούρης δεξιός μπακ-χαφ, οι Μητρόπουλος, Νιασέ στον άξονα, ο Ζαραδούκας αριστερός μπακ-χαφ και οι Τόνι Σίλβα, Γιουσούφ πίσω από τον Μπραντάο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν διάταξη 4-3-3 και τους Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, Κασάδο αριστερό μπακ, Μπαξεβανίδη δεξιό, Λισγάρα, Φλίσκα στα στόπερ, Λουσέρο, Καμαρά, Ντε Λούκας στον άξονα, Μπρίτο, Ρότσε στα άκρα και Γέντρισεκ στη κορυφή της επίθεσης.

Οι ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν πολύ νωρίς. Μόλις στο 3′ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι του Μπαξεβανίδη μετά από σουτ του Ζαραδούκα, το οποίο ο Μπρανταό μετέτρεψε σε γκολ. Ετσι οι Βοιωτοί άνοιξαν πολύ νωρίς το σκορ και ουσιαστικά τα πλάνα των φιλοξενουμένων πήγαν «περίπατο». Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα οι «πράσινοι» έδιναν χώρο στους αντιπάλους τους και ήταν «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις. Με κορυφαίο τον Γιουσούφ έβγαιναν υποδειγματικά στη κόντρα και σε 3 περιπτώσεις θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Σε όλες ήταν πρωταγωνιστής ο ακραίος από τις Κομόρες. Στις 2 ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε σωστά και στην άλλη ο μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ. Σε αυτό το διάστημα η κατοχή μπάλας ήταν στα επίπεδα 59%-41% υπέρ της Ξάνθης, η οποία όμως δεν έβρισκε διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ και η καλύτερή της στιγμή προήλθε από μία κεφαλιά του Μπραντάο, ο οποίος παραλίγο να σημειώσει και αυτογκόλ. Ομως η μπάλα αποκρούστηκε από το δοκάρι του Επασί.

Στο δεύτερο μισό η εικόνα της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Η μόνη αλλαγή ήταν πώς πλέον οι Βοιωτοί είχαν περισσότερο στραμμένη την προσοχή τους στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και δεν ήταν το ίδιο απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Οσο για την Ξάνθη, ακόμη και με 4-4-2 που έπαιξε στα τελευταία λεπτά, ευκαιρία δεν έκανε. Ετσι ο Λεβαδειακός έφτασε στη νίκη, αφού δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το 1-0 υπέρ του.

MVP: Ο Γιουσούφ. Ο 29χρονος ακραίος ήταν «φωτιά και λάβρα» στο πρώτο ημίχρονο. «Τρυπούσε» την άμυνα της Ξάνθης και σε 3 περιπτώσεις άγγιξε το γκολ. Ομως ο Ζίβκοβιτς κατά πρώτο λόγο και μία λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού κατά δεύτερο, δεν του επέτρεψαν να σκοράρει.

Στο ύψος του: Ο Τόνι Σίλβα. Αν η Ξάνθη έπαιρνε αποτέλεσμα θα μπορούσε να πάρει ο Ζίβκοβιτς τον σχετικό τίτλο, καθώς την κράτησε «όρθια». Ομως ο 24χρονος από την Γουινέα Μπισάο ήταν τρόπο τινά ο σημερινός «υπαρχηγός» των Βοιωτών. Μάλιστα πιστώνεται και την σέντρα, στη φάση που καταλογίστηκε το πέναλτι υπέρ της ομάδας του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρότσε. Ο Κροάτης έπαιξε ως αλλαγή κόντρα στον Ολυμπιακό και σήμερα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της Ξάνθης. Πέρασε… απαρατήρητος. Δεν βοήθησε επιθετικά και ήταν αρνητικός.

Η γκάφα: Δεν ήταν μία, αλλά για 90 plus λεπτά. Ο λόγος για την επιθετική ανάπτυξη της Ξάνθης, καθώς ήταν ανορθόδοξη και ουσιαστικά η ομάδα δεν έκανε μία «καθαρή» φάση για γκολ (το δοκάρι της ήταν από κεφαλιά του Μπραντάο σε στημένη μπάλα).

Το στραγάλι: Ο Ζαχαριάδης ορθώς καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού, όμως ο βοηθός του Σίπκας υπέπεσε σε σοβαρό λάθος στο 28′. Τότε καταλόγισε τον Γιουσούφ σε θέση οφ σάιντ, ενώ ο παίκτης του Λεβαδειακού καλύπτονταν και μάλιστα σκόραρε στην εξέλιξη της φάσης.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Λεβαδειακός άνοιξε νωρίς το σκορ και μετά διαχειρίστηκε σωστά την αναμέτρηση. Η Ξάνθη δεν τον απείλησε και πήρε δίκαια τη νίκη.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί Μπολά, Μεντί, Τριποτσέρης (66′ Φαβάρο), Λεονάρντο, Ζαραδούκας, Νιάσε, Μητρόπουλος (83′ Καλτσάς), Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Σίλβα (72′ Γιακουμάκης), Μπραντάο.
ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας (74′ Π. Ορφανίδης), Καμαρά, Λουσέρο (83′ Κάστρο), Μπρίτο, Ρότσε (66′ Κίκε), Γέντρισεκ.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: “Γ@@@ τη μάνα σου” – Ο διάλογος της ντροπής πριν το ξύλο Φλώρου με Γραμμένο

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών (και νυν ανεξάρτητο) Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης,...