Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0 Πρώτο τρίποντο για τους νησιώτες – Τραγικοί οι Πράσινοι

Ακυβέρνητος στα βράχια της Κέρκυρας έπεσε ο Παναθηναϊκός που μετά από 3 αγωνιστικές… φιγουράρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας! – Θρίαμβος του εξαιρετικού ΑΟΚ με 1-0 και πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Μαύρα χάλια (και) στην Κέρκυρα ήταν ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την ήττα από την ψυχωμένη τοπική ομάδα (1-0) που έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα και άφησε το τριφύλλι στο απόλυτο μηδέν και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα!
Οι «πράσινοι» είχαν καταθλιπτική εικόνα, με τρανταχτά κενά στο κέντρο της άμυνας τους, ανύπαρκτες επιστροφές όταν έχαναν την μπάλα, αλλά και εντελώς ασύνδετη εικόνα στο κομμάτι του «χτισίματος» του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι αντιθέτως παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια τους και άριστα διαβασμένοι στην πρεμιέρα του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο τους, πετυχαίνοντας μία ιστορική νίκη επί των «πράσινων» μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια (Δεκέμβρη του 2006).

Η Κέρκυρα ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα του ματς, επιλέγοντας να επιτεθεί από τη δεξιά της πλευρά προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα κενά από τις συχνές προωθήσεις του Χουλτ.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Επστάιν να σουτάρει μέσα από την περιοχή πάνω από τα δοκάρια, μετά από σέντρα του Γκόμες και απομάκρυνση με το κεφάλι του Κουτρουμπή (8’).
Ο Παναθηναϊκός ωστόσο στο 11’ βρέθηκε σε υποσχόμενη θέση για γκολ, μετά από βαθιά μπαλιά του Μουνιέ προς τον Τσάβες, τον οποίο κράτησε ο Γρομητσάρης και τον ανέτρεψε εκτός περιοχής. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε την παράβαση ούτε έδειξε κάρτα στον αμυντικό της Κέρκυρας.
Ο ΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 18’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Επστάιν, το οποίο έκανε ένα λεπτό νωρίτερα ο Κουτρουμπής βρίσκοντας αψυχολόγητα τη μπάλα με το χέρι σε προσπάθεια του Ντουαλά μέσα στην περιοχή (1-0).
Ενα λεπτό αργότερα, μάλιστα, οι γηπεδούχοι απώλεσαν τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, μετά από σέντρα του Γκόμες και προβολή του Παμλίδη που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου.
Οι «πράσινοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο μετά το 20λεπτο και φάνηκαν απειλητικοί με τον Λουτσιάνο να σουτάρει άουτ στο 24’.
Στο 30’ ο Τσάβες γύρισε τη μπάλα από αριστερά αλλά η κεφαλιά του Λουτσιάνο πέρασε άουτ, ενώ στο 32’ το τριφύλλι έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο, πάλι με τον Τσάβες που έσπασε έξοχα τη μπάλα στον Χίλιεμαρκ, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος, ενώ ο Λουντ στην επαναφορά σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με παρόμοιες τελικές (4-1 έναντι 5-1) και την κατοχή 36-64% για τον Παναθηναϊκό, που είχε όμως σοβαρά αμυντικά προβλήματα και κακές επιστροφές (αμυντικό τρανζίσιον).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα ήταν και πάλι αυτή που μπήκε καλύτερα και στο 52’ από λάθος απόκρουση του Κουτρουμπή με το κεφάλι, ο Ντουαλά έδωσε στον Επστάιν, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Βλαχοδήμος, που στο 58’ παραχώρησε κόρνερ σε σουτ του Γερμανού μετά από τακουνάκι πάσα του Ντουαλά.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν εντελώς ασύνδετη και άκρως καταθλιπτική με τον Ουζουνίδη να κλείνει τις αλλαγές του στο 67’ (!) αλλά μέχρι το 79’ δεν μπορούσε να απειλήσει.
Στο συγκεκριμένο λεπτό (79’) χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση μετά από τακουνάκι του Μολίνς προς τον Αλτμαν και γλυκιά σέντρα προς τον αμαρκάριστο Καμπέσας που από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Α. Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Μπαλάφας (86’ Ζορμπάς), Σιόντης, Γκόμες, Ντουαλά, Επστάιν (79’ Κόντος), Παμλίδης (69’ Αρτυματάς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (67’ Μολίνς), Χουλτ, Λουντ, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61’ Καμπέσας), Λουτσιάνο (46’ Αλτμαν), Τσάβες.

Διαιτητής: Ι. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 Η συμφιλίωση της Αριάδνης με τη Βασιλική κάνει...