Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-0 Εμφανώς ανώτεροι οι Αγρινιώτες

Ο Παναθηναϊκός ελαφρύς και χαλαρός όπως σε κάθε έξοδο εκτός Λεωφόρου έχασε με κάτω τα χέρια από τον καταπληκτικό Παναιτωλικό με 2-0 και πλέον ο κίνδυνος αρχίζει να μοιάζει ΚΑΙ αγωνιστικός!

ός κακού μύρια έπονται. Δεν του έφταναν του Παναθηναϊκού τα τεράστια διοικητικά προβλήματα και ο σοβαρός τραυματισμός του Λουτσιάνο, ήρθε και η αποψινή ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (2-0) αλλά και η αναγκαστική αλλαγή, λόγω θλάσης (!), του Αντρές Τσάβες για να… δέσει το γλυκό.
Οι Αγρινιώτες πέτυχαν δίκαια την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και τη μεγαλύτερη στην ιστορία τους απέναντι στον Παναθηναϊκό (έμεινε στους τρεις βαθμούς και παραμένει στις χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας) έχοντας σε εκπληκτική βραδιά τον Ρόσα που έκανε τα πάντα στο γήπεδο εκτός από το να σκοράρει, αλλά και άξιους συμπαραστάτες τους δύο σκόρερ, Μάζουρεκ (20’ και Κλέσιο (65’).

Την ίδια στιγμή που οι «πράσινοι» ήταν απογοητευτικοί και ασύνδετοι σε όλες τους τις γραμμές και έκαναν απίστευτα λάθη, δίνοντας την εντύπωση ότι έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις αρνητικές διοικητικές εξελίξεις…

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο ματς, με τον Βιγιαφάνιες να πραγματοποιεί εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από δεξιά στο 8’, προσπερνώντας τέσσερις παίκτες του Παναιτωλικού, αλλά ο Μαρινάκης κατάφερε να βγει πρώτος στη μπάλα στο γύρισμα προς τον Μολίνς και να απομακρύνει σωτήρια.

Πλην όμως ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του υποσχόμενη επίθεση προς την περιοχή του τριφυλλιού (20’), με τον Ρόσα να στρώνει τη μπάλα στον επερχόμενο Μάζουρεκ ο οποίος με εκπληκτικό άπιαστο αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου (1-0).

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν έχοντας την κατοχή της μπάλας και στο 32’ απείλησαν την εστία του Κυριακίδη μετά από σέντρα του Σιλά και κεφαλιά του Μολίνς στον οποίο δόθηκε λανθασμένα επιθετικό φάουλ επί του Μόρα.

Στο 36’ ο Μολίνς άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Χίλιεμαρκ και έπιασε μονοκόμματο σουτ που πέρασε λίγα μέτρα πάνω από την εστία του Κυριακίδη, ενώ στο 40’ ο Βιγιαφάνιες έβγαλε έξοχη βαθιά μπαλιά 30 μέτρων προς τον Λουντ που έβγαινε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα αλλά πάτησε τη μπάλα στο κοντρόλ του και απώλεσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν από τέσσερις τελικές και τον Παναθηναϊκό να κρατάει λίγο παραπάνω τη μπάλα στην κατοχή του (46-54%).

Στο μεγαλύτερο διάστημα ο Παναιτωλικός βρίσκονταν πίσω από τη μπάλα και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα αρκετά λάθη των «πράσινων» για να βγει άμεσα στο επιθετικό τρανζίσιον, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο μετά το 30’, αν και σε όλο το πρώτο ημίχρονο δυσκολευόταν να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες στο επιθετικό του τρίτο.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντική ευκαιρία στο 47’ μετά από φάουλ του Χίλιεμαρκ και κεφαλιά του Μολέδο από τη μικρή περιοχή πάνω από τα δοκάρια.

Η απάντηση του Παναιτωλικού ήρθε στο 50’ όταν ο Μαρινάκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Κλέσιο που έπιασε καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σωτήρια.
Δύο λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» βρήκαν με αξιώσεις στην αντεπίθεση με τον Χίλιεμαρκ να δίνει στον Μολίνς το πλασέ του οποίου πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Το ματς είχε αποκτήσει… ροκ ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και ο Παναιτωλικός στο 57’ απώλεσε μοναδική ευκαιρία με τον Κλέσιο να προλαβαίνει τον Βλαχοδήμο και να πλασάρει λίγα εκατοστά έξω από την εστία.

Στο 60’ ο Μάζουρεκ με έξοχο τακουνάκι έβγαλε τον Μαρινάκη τετ α τετ αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Βλαχοδήμος.

Στο 65’ ωστόσο ο Παναιτωλικός κατάφερε να φτάσει στο 2-0 μετά από εκπληκτική ενέργεια του Ρόσα που πέρασε τρεις παίκτες και έβγαλε τη σέντρα, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε ασταθώς και ο Κλέσιο, αφού κοντρόλαρε σωστά τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 88’ οι γηπεδούχοι απείλησαν μετά από σέντρα του Ρόσα και πλασέ του Κλέσιο που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος, ενώ στο 90’ ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ αλλά η κεφαλιά του Μολέδο πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δοκάρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74’ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα (79’ Τσοκάνης), Ντίας (84’ Μαρκόφσκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Μολέδο, Κουρμπέλης, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Λουντ (64’ Μουνιέ), Αλτμαν (46’ Τσάβες, 70’ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό σε σχηματισμό 4-3-3, έχοντας τον Κυριακίδη τερματοφύλακα, δεξιό μπακ τον Μαρινάκη, τους Μόρα και Μιχάι δίδυμο κεντρικών αμυντικών, τον Ρότσα αριστερό μπακ, τον Μπεχαράνο αμυντικό μέσο, με τους Πάουλο και Μάζουρεκ εσωτερικούς χαφ, τον Κλέσιο στο δεξί «φτερό», τον Ρόσα στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και τον Ντίας στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Γιόχανσον στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Μολέδο και Κουρμπέλη στόπερ, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τον Βιγιαφάνιες δεξιά στη μεσαία γραμμή, τους Σιλά και Χίλιεμαρκ κεντρικούς μέσους, τον Λουντ σε θέση αριστερού χαφ και τον Αλτμαν ένα «κλικ» πιο πίσω από τον Μολίνς που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο 23χρονος Βραζιλιάνος μέσος, Φάρλεϊ Βιεϊρα Ρόσα, έκανε πάρτι από την αριστερή πλευρά του Παναιτωλικού και ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου κάνοντας τα πάντα εκτός από το να σκοράρει. Εξαιρετικό ματς έκανε ο ταχύτατος Κλέσιο και ο Μάζαρεκ, αν και ουδείς υστέρησε από τους γηπεδούχους. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού κανείς δεν κατάφερε να διασωθεί από το ναυάγιο με εξαίρεση τον Βιγιαφάνιες στο πρώτο ημίχρονο και τον Βλαχοδήμο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναιτωλικός πήρε απόλυτα δίκαια τη νίκη και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον του με αισιοδοξία με βάσει την εξαιρετική αγωνιστική του εικόνα, παρότι το αποψινό ήταν το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα.
Ο Παναθηναϊκός αντιθέτως (επαν)εμφάνισε την καταθλιπτική του εικόνα εκτός Λεωφόρου, είχε προβλήματα σε όλες τις γραμμές, ίσως και μυαλό στη διοικητική αστάθεια και τις αρνητικές εξελίξεις. Θα πρέπει ωστόσο να ανασυνταχθεί εάν θέλει να μην αντιμετωπίσει και σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα…

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ο διαιτητής Κομίνης από τη Θεσπρωτία δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος που να επηρέασε την έκβαση του ματς, ενώ σωστές αποφάσεις είχαν οι βοηθοί του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ