Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΟΚ 1-1 Διαιτησία και κακή νοοτροπία σταμάτησαν το δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ είχε τη νίκη στα χέρια του, αλλά ένα μοιραίο λάθος στο 89’ και ο μη καταλογισμός πέναλτι στον Μάτος από τον Κατσικογιάννη που έχασε γενικά τον έλεγχο στέρησαν από τον ΠΑΟΚ το τρίποντο (1-1) στη Λάρισα

οκ” για τον ΠΑΟΚ στο 89΄ με τον Κριζμάν να ισοφαρίζει το γκολ του Μάτος, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν τα… νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα που έγιναν υπό την ανοχή του Κατσικογιάννη. “Φωνές” για πέναλτι στον Μάτος που σωριάστηκε στο έδαφος από τον Ρέντζα και αποβολή για Κουλούρη με απευθείας κόκκινη, σε μια φάση που δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο αν υπάρχει πρόθεση από τον ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου. Απογοητευτικός ο ΠΑΟΚ στο β΄ημίχρονο, που έδειξε να επαναπαύεται στο γκολ του Βραζιλιάνου.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να “κουβαλούσαν” τον τίτλο της χειρότερης -μέχρι στιγμής- άμυνας του πρωταθλήματος, ωστόσο, απέναντι στον ΠΑΟΚ παρουσίασαν ένα άκρως σοβαρό αμυντικά πρόσωπο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, περιορίζοντας επιθετικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με την σειρά τους έδειχναν… ανήμποροι να δημιουργήσουν φάσεις, παρά το γεγονός πως είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Η… φλύαρη υπεροχή του ΠΑΟΚ

Μέχρι το 25ο λεπτό του παιχνιδιού, ο Δικέφαλος είχε την κατοχή (37-63%), πίεζε ψηλά, ωστόσο, αναλώθηκε σε μια υπεροχή… φλυαρίας, με την μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία για τους «ασπρόμαυρους» να σημειώνεται στο 7΄μετά από σουτ του Ελ Καντουρί και τον Μπόζοβιτς να διώχνει ενστικτωδώς.

Το πρώτο μισάωρο υστερούσε από φάσεις αλλά είχε σε αφθονία σκληρά μαρκαρίσματα, ολιγόλεπτες διακοπές για τραυματισμούς, με τον “άρχοντα” της αναμέτρησης, Κατσικογιάννη, να είναι ιδιαίτερα ανεκτικός στο παιχνίδι του και ελαστικός στον πειθαρχικό έλεγχο, χαρίζοντας κάρτες, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να βγάζουν μεγάλο εκνευρισμό.

Επιθετικό… ξέσπασμα από τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να… αποκτάει σφυγμό μετά το 39΄με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να προειδοποιεί δις τους γηπεδούχους.

Αρχικά, μετά από σέντρα του Λέοβατς, ο Πορτογάλος έπιασε την κεφαλιά αλλά αστόχησε από καλή θέση. Ένα λεπτό αργότερα, ο 31χρονος άσος “σπατάλησε” μια σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Μαουρίτσιο να τον βγάζει μόνο του και τον Βιεϊρίνια να στέλνει τη μπάλα άουτ μετά από γυριστό σουτ.

Σκυτάλη στο… ξέσπασμα του ΠΑΟΚ πήρε ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος στο 41΄ με σέντρα – σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε ανεπιτυχώς να αιφνιδιάσει τον πορτιέρε της Λάρισας.

Προειδοποίησε και «χτύπησε» με τον Μάτος!

Ότι δεν κατάφεραν νωρίτερα οι συμπαίκτες του, το πέτυχε στο 44΄ο Μάτος, ο οποίος βρέθηκε στην πλάτη των αμυντικών της Λάρισας και εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική κάθετη πάσα του Βιεϊρίνια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Δικεφάλου. Με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Μία από τα ίδια…

Αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο μετά το γκολ του Μάτος στην εκπονή του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έδειξαν σχετική όρεξη να… κυνηγήσουν την ισοφάριση με την έναρξη του β΄μέρους, εκμεταλλευόμενοι τα «φθηνά» λάθη του ΠΑΟΚ στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο 56΄η Λάρισα σημείωσε την πρώτη της καλή ευκαιρία, με πρωταγωνιστή τον Λεοζίνιο, η προβολή του οποίου πέρασε άουτ.

Ανακάτεμα της τράπουλας και… πέναλτι

Στο 62΄ο Λουτσέσκου απέσυρε τον Πέλκα, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Σάκχοφ σε ένα 4-3-3 για τον ΠΑΟΚ, με τον Ελ Καντουρί στα αριστερά. Η απάντηση ήρθε από την Λάρισα με την είσοδο του Περόνε και την αλλαγή συστήματος σε 4-4-2.

Στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης, οι «ασπρόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Μάτος, ο οποίος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι αλλά προτού ακουμπήσει τη μπάλα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια, σωριάστηκε από το Ρέντζα στο έδαφος, ο Κατσικογιάννης έδειξε πως το παιχνίδι συνεχίζεται, προκαλώντας την… έκρηξη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.

Αγκωνιά και απευθείας αποβολή για Κουλούρη

Λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ο Ευθύμης Κουλούρης είδε απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Κατσικογιάννη για αγκωνιά σε παίκτη της Λάρισας, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο αν υπάρχει πρόθεση, καθώς ο Έλληνας επιθετικός είναι με την πλάτη γυρισμένος προς τον παίκτη της Λάρισας, ωστόσο, ο ρέφερι εξάντλησε την αυστηρότητα του, δείχνοντάς του τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Επαναπαύτηκε ο ΠΑΟΚ και το… πλήρωσε

Πριν προλάβει να συνέλθει από την αποβολή του Κουλούρη και δείχνοντας πως… έχει επαναπαυτεί στο γκολ του Μάτος, η Λάρισα έφτασε στην πολυπόθητη ισοφάριση στο 89′. Ο Γκριζμάν πήρε από τον Φάρκας την κάθετη πάσα και πλάσαρε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Ρέι για το 1-1, στην πρώτη ουσιαστική “απειλή των γηπεδούχων, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Πλάνα προπονητών:

4-2-3-1 για την Λάρισα, με τον Μπόζοβιτς κάτω από τα γκολποστ ο Μπόζοβιτς, η τετράδα της άμυνας από τους Γουάλας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς και ο Ρέντζας. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Φατιόν, Αγκάνοβιτς, με τον Λεοζίνιο σε ρόλο δεκαριού. Στις πτέρυγες οι Κριζμάν και Ντέλετις και στην κορυφή ο Ναζλίδης.

4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτω από τα δοκάρια ο Ροντρίγκο Ρέι, με τους Λέο Μάτος και Μαρίν Λέοβατς να τοποθετούνται στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ οι Ζαμπράνο-Βαρέλα αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο των αμυντικών του ΠΑΟΚ.

Στον χώρο του κέντρου τοποθετήθηκαν ο Γκόικο Τσίμιροτ και ο Μαουρίτσιο ως αμυντικά χαφ, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί σε ρόλο οργανωτή.

Στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής βρέθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενώ στα αριστερά ο Δημήτρης Πέλκας, με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Συνθέσεις:

Λάρισα: Μπόζοβιτς, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς (Φάρκας 24’ ), Ζίζιτς, Ρέντζας (Μασούρας 84’), Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο (Περόνε 76’), Κριζμάν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Λέοβατς, Μάτος, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Μαουρίτσιο, Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Πέλκας (Σάκχοφ 62’ ), Βιεϊρίνια (Μακ 85’΄), Πρίγιοβιτς (Κουλούρης 71’).

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ