Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΡΙΕΚΑ – ΑΕΚ 1-2 Ιδανική επιστροφή στους ομίλους

Η επιστροφή της ΑΕΚ στους ομίλους ήταν ιδανική! Με εξαιρετική εμφάνιση, γκολ του Μάνταλου και γκολάρα του Λάζαρου, νίκησε 2-1 στη Ριέκα και με το «καλημέρα» στο Europa League έκανε το μεγάλο βήμα της πρόκρισης!

Κόντρα στην Μπριζ, τον Αύγουστο, η Ενωση εξασφάλισε την επιστροφή της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια και τώρα κόντρα στην Ριέκα έκανε βήμα για να επιστρέψει και στους νοκ άουτ αγώνες! Με γκολ των Μάνταλου και Χριστοδουλόπουλου η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έκανε αυτό που έπρεπε στην Κροατία και τώρα θα υποδεχθεί την Αούστρια Βιέννης στη 2η αγωνιστική, με στόχο το 2×2 που θα την φέρει κοντά στους «32»!

Το ματς θα μπορούσε να αρχίσει τραγικά για την ΑΕΚ, αφού η απροσεξία στην άμυνα έδωσε τη δυνατότητα στον Χέμπερ να σουτάρει από κοντά αλλά ο Ανέστης απέκρουσε. Επικίνδυνο ξεκίνημα αλλά καλύτερη συνέχεια για την Ενωση, η οποία απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τους Γιόχανσον-Μάνταλο μέσα σε ένα δίλεπτο (5′-7′). Οι Κιτρινόμαυροι πήραν τον έλεγχο όσο περνούσαν τα λεπτά, καταλάβαιναν ότι μπορούσαν να κάνουν φάσεις στην άμυνα της Ριέκα και η επιβεβαίωση ήρθε στο 16′, όταν οι Κροάτες δεν απομάκρυναν και ο Μάνταλος εντός περιοχής σούταρε και έκανε το 0-1. Η Ενωση είχε φέρει το ματς στα μέτρα της, έγινε ξανά επικίνδυνη με μια ωραία κόντρα που έβγαλε ο Λιβάια αλλά δεν βγήκε κάτι καλό από αυτό. Αντιθέτως, ένα λεπτό μετά έγινε το κακό.

Στο κόρνερ της Ριέκα ο Γιόχανσον άργησε να πάει πάνω στον Έλεζ και αυτός με σουτ έκανε το 1-1. Αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους, αφού η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που άφηναν οι Κροάτες στην άμυνα. Στο 41′, μάλιστα, η ομάδα του Χιμένεθ είχε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ αλλά ο Πρσκάλο απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου, με το αριστερό, από καλή θέση.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Ριέκα μπήκε φουριόζα και πίεσε αρκετά τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι περιορίστηκαν στο μισό γήπεδο. Αυτό κράτησε ένα 10λεπτο, με την Ενωση στη συνέχεια να βρίσκει ξανά τα πατήματα της και τον Χιμένεθ να ρίχνει στο ματς τον Μπακασέτα αντί του αρνητικού Κλωναρίδη. Αυτός που μπήκε τελικά, λίγα λεπτά μετά, στο 63′, πήρε το φάουλ από το οποίο ήρθε το 1-2 με την πολύ ωραία εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου! Με αυτό το γκολ η ΑΕΚ… σκότωσε ψυχολογικά τους Κροάτες και στο δίλεπτο 70′-71′ θα μπορούσε να βάλει τρίτο γκολ και να κλειδώσει το τρίποντο, σε δύο ευκαιρίες που έφτιαξε ο Λιβάια, αλλά οι Σιμόες και Λάζαρος δεν σκόραραν.

Η είσοδος του Αϊντάρεβιτς αντί του Χριστοδουλόπουλου στο 78′ έφερε την αλλαγή συστήματος σε 4-3-3, η Ριέκα έκανε την ύστατη προσπάθεια να φτάσει στην ισοφάριση αλλά η Ενωση, για την οποία μπήκε ο Αραούχο αντί του Λιβάια στο 86′, κράτησε το σκορ και μπήκε με το δεξί στον όμιλο!

Man of the match: Ο Μάνταλος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, είχε ακόμη μία καλή ευκαιρία να σκοράρει και γενικά έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις των τελευταίων παιχνιδιών.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κλωναρίδης δεν κατάφερε να φανεί καθόλου για την Ενωση, κάνοντας συνεχώς λάθη.

Στο ύψος του: Ο Χριστοδουλόπουλος με το πολύ ωραίο γκολ για το 1-2 προφανώς και στάθηκε στο ύψος του, όπως και ο Ανέστης, ο οποίος έκανε μεγάλη επέμβαση στο 3ο λεπτό. Αναφορά, όμως, θα πρέπει να γίνει και στον Λιβάια, ο οποίος έπαιξε ξανά για τους συμπαίκτες του, φτιάχνοντας ευκαιρίες.

Η γκάφα: Γκάφα ήταν η χαμένη ευκαιρία του Σιμόες στο 70′, γιατί ο Λιβάια του έβγαλε τέλεια σέντρα για το 1-3, αλλά τουλάχιστον δεν στοίχισε στην ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαιτησία, το ματς άλλωστε δεν είχε δύσκολες φάσεις.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο… γεμίζει συνεχώς για την ΑΕΚ! Τόσο σε ό,τι αφορά το ψυχολογικό κομμάτι με τα συνεχή θετικά αποτελέσματα, όσο και οικονομικά αφού θα μπει το μπόνους της UEFA για τη νίκη. Μεγαλύτερο κέρδος, φυσικά, για την Ενωση είναι το γεγονός ότι από την πρεμιέρα των ομίλων έκανε βήμα πρόκρισης και περιμένει πλέον την δυναμική συμπαράσταση των οπαδών της από εδώ και πέρα στο ΟΑΚΑ!

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Πρσκάλο, Κβρζιτς (73′ Ακόστι), Ζούτα, Χέμπερ, Ζούπαριτς, Γκαβράνοβιτς (59′ Μάλες), Έλεζ, Γκοργκόν, Μίσιτς (81′ Ματέι), Μπράνταριτς, Βέσοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78′ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (60′ Μπακασέτας), Λιβάια (86′ Αραούχο).

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...