Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με το γκολ-πέναλτι του Μασούντ αλλά ο Παναιτωλικός βρήκε τον τρόπο με τον Ντιέγκο Λόπεζ να μη χάσει στη Νέα Σμύρνη, «χαλώντας» το απόλυτο του «Ιστορικού».

Την ευκαιρία να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής απώλεσε σήμερα ο Πανιώνιος, μετά το 1-1 με τον Παναιτωλικό. Βέβαια σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχία για τους «κυανέρυθρους», αφού απέναντί τους είχαν μία καλή και στρωμένη ομάδα, η οποία με την πάροδο του χρόνου δείχνει συνεχώς βελτιωμένη.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Στον Πανιώνιο κάτω από τα γκολπόστ ξεκίνησε ο 20χρονος Αστρας, καθώς ο Κότνικ ήταν τυπικά στον πάγκο (για προθέρμανση βγήκε ένας νεαρός από την Κ20), ενώ ο Μπαντής επίσης έχει τεθεί νοκ άουτ. Σε διάταξη 4-2-3-1 ο Βλάχος ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χατζισαφί στο αριστερό, οι Μπανανά, Γκιοατά στα στόπερ, οι Σαββίδης, Κόρμπος στο «6-8», οι Μασούρας, Λάμπρου στα άκρα, ο Μασούντ «10αρι» και ο Ντουρμισάι στη κορυφή της επίθεσης.

Για τον Παναιτωλικό ντεμπουτάρισε σήμερα ο Μόρας, καθώς ο έμπειρος στόπερ βρέθηκε στο αρχικό σχήμα με παρτενέρ τον Χαντάκια. Πιο συγκεκριμένα τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρινάκη δεξί μπακ, τους Μόρα, Χαντακιά στα στόπερ, τον Ρόσα αριστερό μπακ, τον Μπεχαράνο στο «έξι», τους Λόπες, Μάρκος Πάουλο στον άξονα, τον Ρόσα αριστερό εξτρέμ, τον Κλέσιο δεξί και τον Ντίας στη κορυφή της επίθεσης. Η διάταξή του ήταν 4-1-4-1.

ΦΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΑ
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κυκλοφορούσε τη μπάλα, στο 7’ είχε μία καλή στιγμή με τον Ντίας και γενικότερα στο πρώτο 20λεπτο οι «κυανοκίτρινοι» ήταν ένα κλικ καλύτεροι. Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία. Πλέον εκείνοι κρατούσαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά τα «καναρίνια» αμύνονταν καλά. Οι διάδρομοι μπροστά από τα καρέ του Κυριακίδη ήταν κλειστοί και μέχρι την ανάπαυλα οι μοναδικές καλές στιγμές τους προέρχονταν από στημένες μπάλες (Ντουρμισάι 12’, Χατζισαφί 29’, Μασούντ 44’). Τις περισσότερες όμως «καθάρισε» ο γκολκίπερ τω φιλοξενουμένων.

ΔΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ
Το δεύτερο μισό άρχισε σε ανάλογο τέμπο, αλλά στο 55’ μετά από ωραία ενέργεια των Ντουρμισάι, Μασούντ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των «κυανέρυθρων» και ο Ιρανός χαφ άνοιξε το σκορ. Σε εκείνο το σημείο όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να φτάνουν με αξιώσεις στα καρέ του Αστρά. Τελικά.. δικαιώθηκαν στο 70’ με την ωραία κεφαλιά του Λόπες και το ματς ήρθε σε ισορροπία. Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο προπονητές δοκίμασαν πολλά. Ο Γρηγορίου έβαλε τον Σπιριντόβιτις στο ντεμπούτο του και τον Χατζισαφί εξτρέμ με ανάποδο πόδι, ενώ ο Χάβος άλλαξε φορ (Μαρκόβσκι αντί Ντίας) και έδωσε ύψος στην ομάδα του με την είσοδο του Μπράβο. Ομως το 1-1 δεν άλλαξε.

MVP: Ο Ντουρμισάι. Ετρεξε πολλά χιλιόμετρα, άγγιξε το γκολ στο 12’ και με πάρα πολύ ωραία ενέργεια βρήκε τον Μασούντ στη φάση του πέναλτι. Ο νεαρός φορ έδωσε πολλές μάχες και διακρίθηκε σε ακόμη ένα ματς.

Στο ύψος του: Ο Ρόσα. Ο Πορτογάλος μπακ ήταν πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα και τα «καναρίνια» δεν απειλήθηκαν από την πλευρά του. Παράλληλα έβγαλε τη σέντρα για το γκολ του Λόπες.

Η γκάφα: Στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Παναιτωλικός, στην ανασταλτική λειτουργία του Πανιωνίου δεν λειτούργησε τίποτα σωστά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γκιοατά. Ο νεαρός στόπερ του Πανιωνίου «έχασε» τον Λόπες στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Βραζιλιάνος και γενικότερα δεν «πάταγε» καλά.

Το «στραγάλι»: Ο Σκούλας ορθώς καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου. Εκείνος και οι βοηθοί του «έχασαν» ορισμένες φάσεις και κάρτες, οι οποίες όμως δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Το ματς είχε ρυθμό και φαίνονταν πώς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η ισοπαλία σε μεγάλο βαθμό κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αστράς, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου (72’ Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας (80’ Σαραμαντάς), Μασούντ, Ντουρμισάι.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μόρας, Χαντάκιας (64’ Ροντρίγκες), Ρότσα, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο (82’ Μπράβο), Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ντίας (72’ Μαρκόβσκι)

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ