Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποκάλυψη Καμμένου: Μου πρόσφερε χρήματα πριν από της εκλογές η Eldorado

Μου πρότειναν βοήθεια στις εκλογές, είπε στη συνέντευξη Τύπου για τη ΔΕΘ • Εκανε λόγο για «αδωνοποίηση» της Ν.Δ. και έβαλε κατά Στ. Ψυχάρη για τα δάνεια

Ρεπορτάζ
Θάνος Χερχελετζής

Η ρθαν κάποιοι να μας πουν εάν θέλουμε βοήθεια στις εκλογές. Τους πέταξα έξω με τις κλοτσιές!» αποκάλυψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας την απόφαση της εταιρίας Eldorado Gold, που δραστηριοποιείται στα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική, να αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα. «Δεν είμαστε κατά της επένδυσης στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Είμαστε κατά της χρήσης κυανίου. Οσα λεφτά και να φέρουν, όσους εργαζομένους και να πάρουν, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε να τιναχτούν στον αέρα η Χαλκιδική, το Αιγαίο» είπε ο κ. Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί πολιτικοί να μοιράζουν “χάντρες” στον Πάχτα, να εξαγοράζουν συνειδήσεις και να χρησιμοποιούν χρήμα και πολιτικούς για να πιέζουν τοπικές κοινωνίες».

Εθεσε, μάλιστα, και το θέμα που ανέδειξε η «δημοκρατία» στο χθεσινό πρωτοσέλιδο για την αγοραπωλησία των μεταλλείων. «Κανείς δεν διερωτάται: Από τα 11.000.000 ευρώ που ο κ. Μπόμπολας αγόρασε την επιχείρηση μέχρι τα 2 δισ. ευρώ που φέρεται ότι πλήρωσε η Eldorado, όλα αυτά τα λεφτά που πήγαν;» ανέφερε και στράφηκε κατά στελεχών της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι «κάποιοι λειτουργούν σαν γραφεία Τύπου εταιριών. Επαγγελματίες ατζέντηδες πολιτικούς πρώτη φορά βλέπω».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στους ελέγχους για το «μαύρο» χρήμα, λέγοντας: «Αρχίσαμε να καλούμε αυτούς που ήταν στις λίστες, αυτούς οι οποίοι ήταν στο στικάκι του Βενιζέλου, που το πηγαινοέφερνε σπίτι του και έσβηναν ονόματα και αυτούς που πηγαίναν και έπαιρναν δάνεια από τις τράπεζες».

Επιτέθηκε στον Σταύρο Ψυχάρη, σημειώνοντας ότι «άρπαξε 150.000.000 ευρώ από τις τράπεζες και τώρα καλείται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Μικρομεσαίοι έμποροι δεν μπόρεσαν να πάρουν δάνεια, γιατί άρπαζαν τα χρήματα “Ψυχάρηδες”. Ολοι οι φόροι που πληρώνουμε είναι τα νταβατζιλίκια που πληρώναμε στους μάγκες, οι οποίοι είχαν υπαλλήλους τους πολιτικούς και τους έδιναν δουλειές μεγάλες, και οι πολιτικοί μετά λιβάνιζαν τους διαπλεκόμενους».

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «πολιτική φασιστοποίησης» και σημείωσε ότι το κόμμα «αδωνοποιείται». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν συνεργάζονται με τα άκρα και αποτελούν ένα πατριωτικό κίνημα.

Ως προς το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ξεκαθάρισε ότι, αν βρεθεί λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο ίδιος δεν θα την ψηφίσει. Οσον αφορά τις προκλήσεις της Αλβανίας, παρατήρησε ότι το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η διεθνής απομόνωση των Τιράνων.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα του θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος με απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και αλλαγή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αναφερόμενος στις σχέσεις Εκκλησίας – κράτους, είπε ότι σε καμία περίπτωση οι ΑΝ.ΕΛ. δεν θα δεχθούν διαχωρισμό.

Ο κ. Καμμένος έπλεξε επίσης το εγκώμιο της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά. «Φέτος ξεπεράσαμε τον στόχο των 30.000.000 αφίξεων. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και τα έσοδα από τον τουρισμό θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον κρατικό Προϋπολογισμό» ανέφερε.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.Ε.Λ πρωτοτύπησε, μοιράζοντας στους δημοσιογράφους ένα USB stick με το έργο του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ αναφέρθηκε στο έργο των στελεχών του κόμματός του που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό.

Τέλος, προκάλεσε γέλια στην αίθουσα, όταν, σχολιάζοντας τη διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ, είπε ότι «θα πρέπει να διακινούνται ναρκωτικά στο ΠΑΜΑΚ, εκεί όπου γίνονται δημοσκοπήσεις».

«Θα πολεμήσω όσους με στοχοποιούν με όπλο μου τον νόμο»

«Η δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Δεν θα ανεχτώ εκβιασμούς και απειλές – θα τους πολεμήσω με όπλο τους νόμους και τη Δικαιοσύνη μέχρι τέλους» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας στην ερώτηση της «δημοκρατίας» για το ποια εκτιμά ότι είναι τα κίνητρα μερίδας ΜΜΕ που τον στοχοποιούν, ζητώντας την αποπομπή του από την κυβέρνηση.

«Υπάρχουν ΜΜΕ που όχι απλά με στοχοποιούν, κάνοντάς μου σκληρή πολιτική κριτική και άδικη, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο εκδότης να αναρτήσει tweet για τον νεκρό πατέρα μου! Εγραφε ότι ήταν τοκογλύφος, αλλά δεν διαθέτει στοιχεία γι’ αυτό, διότι οι τοκογλύφοι σκοτώνουν ανθρώπους και τα στοιχεία χάθηκαν γιατί τους έχουμε σκοτώσει όλους! Απευθύνθηκε σε έναν νεκρό επιχειρηματία που δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα σε κανέναν!» επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

«Καταδικάστηκε, αλλά συνεχίζει»

Η στοχοποίησή του, όπως είπε, συνεχίστηκε από τον ίδιο εκδότη με συκοφαντικές αναφορές προς τη μητέρα και τον γιο του. Διευκρίνισε ότι «ο συγκεκριμένος εκδότης καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση, όμως συνεχίζει να λειτουργεί τα ΜΜΕ που διαθέτει ως “πιστόλι”, γιατί νομίζει ότι απειλώντας οικογένειες και προσβάλλοντας ανθρώπους θα μας απειλήσει και θα μας κάνει να υποχωρήσουμε! Δεν πρόκειται να υποχωρήσω».

Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης της «δημοκρατίας» για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Θα παραμείνουμε κίνημα πολιτών που αγκαλιάζει ανθρώπους από την Κεντροδεξιά, αλλά δεν συνεργάζεται με τα άκρα, που αγκαλιάζει το Κέντρο, την πατριωτική σοσιαλδημοκρατία και τους ανεξάρτητους πολίτες, με τους οποίους βρεθήκαμε μαζί για να αποτελέσουμε το αναγκαίο καλό». Και εκτίμησε ότι «όπως πάνε τα πράγματα και με την άδεια του ελληνικού λαού στις εκλογές, θα είμαστε για πολλά χρόνια ακόμη στη ΔΕΘ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ