Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το Όσκαρ πολιτικού ψέματος στον Αλέξη Τσίπρα

Του Βασίλη Οικονόμου

Αν υπήρχε Όσκαρ καλύτερου πολιτικού ψέματος, αυτό θα έπρεπε να το πάρει, χωρίς μάλιστα τη διαδικασία ψηφοφορίας, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός με τα όσα είπε ή καλύτερα με τα όσα δεν είπε στη ΔΕΘ, απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι ο “μαιτρ” της εικονικής πραγματικότητας. Είναι προφανές πλέον πως το κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση δεν έχει σχέση με τα όσα βιώνουν οι πολίτες και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει υποβάλει τους πολίτες σε θυσίες που δεν θα ήταν όλες απαραίτητες, αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τον Ιανουάριο του 2015.

Αυτό το λέει η ίδια η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (OJ L219, 2015/1410/19.08.2015) σύμφωνα με την οποία οι πράξεις και οι παραλείψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το πρώτο εξάμηνο του 2015, οδήγησαν σε αντιστροφή των προβλέψεων για ισχυρή ανάπτυξη, προκάλεσαν αβεβαιότητα, ανέστειλαν την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, επέβαλαν τα capital controls και οδήγησαν, τελικά, στη σύναψη τρίτου Μνημονίου. Ας μην δίνουν λοιπόν μαθήματα, οι πρωτεργάτες και οι υπεύθυνοι της οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων. Εάν δεν είχε μεσολαβήσει η καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ελλάδα θα είχε βγει από τα μνημόνια. Αυτό έδειξε να το ξεχνάει ο κ. Τσιπρας, που με την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, έδειξε σαν να ήταν ο πρωθυπουργός μίας “άλλης” χώρας. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εξαπατά τους πάντες.

Τη μία μέρα, προαναγγέλλει ότι θα φορέσει γραβάτα και άλλα παρόμοια ανέκδοτα, για να πείσει τους βουλευτές και τα στελέχη του να ψηφίσουν τα δύσκολα μέτρα. Την άλλη μέρα, δραματοποιεί την κατάσταση επαναφέροντας αστάθεια στην οικονομία. Ουδείς πλέον τον πιστεύει και ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει τις παλινωδίες ενός πρωθυπουργού σε παραζάλη, ο οποίος εξακολουθεί δυστυχώς όμως να βλάπτει τη χώρα.

Η Ελλάδα όμως δεν πρέπει να ταυτιστεί με την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απαιτείται ένα άλλο μείγμα πολιτικής. Με λιγότερους φόρους. Με στοχευμένη μείωση των δαπανών του Κράτους. Με αλλαγές στο Κράτος και στην οικονομία, για να έρθουν επενδύσεις, και μαζί η βιώσιμη ανάπτυξη. Με κοινωνικό κράτος ως μέρισμα του παραγόμενου πλούτου. Και αυτά, ακριβώς, θα υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη και να μιλήσει στην ελληνική κοινωνία και στους νέους ανθρώπους, με τη γλώσσα της αλήθειας. Να απαντήσει ρεαλιστικά στις ανάγκες και τα προβλήματά τους.

Να παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο. Ένα αξιόπιστο σχέδιο με θετικές προτάσεις και προτεραιότητες για το πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και πως θα υπάρξουν καλύτερες προοπτικές για όλους. Στο κέντρο του “γαλάζιου” σχεδίου βρίσκεται το πως θα έρθουν δουλειές για όλους τους Έλληνες, πως θα απελευθερωθεί η οικονομία, πως θα προσελκύσει επενδύσεις, πως θα μειωθεί η γραφειοκρατία και η αβάσταχτη φορολογία.

Η μείωση της φορολογίας βρίσκεται πράγματι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Ταυτόχρονα θα υπάρξει και μια ουσιαστική αναδιάταξη του κράτους με περιστολή δαπανών, όπου αυτό είναι εφικτό και πίστεψε με είναι. Όμως θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: Η ΝΔ δεν μιλάει για απολύσεις στο δημόσιο, όπως η κυβερνητική προπαγάνδα κάνει λόγο και στηρίζει ένα δίκαιο και στοχευμένο κοινωνικό κράτος για τον πολίτη που έχει πραγματική ανάγκη. Η ΝΔ μιλάει για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στο δημόσιο, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Η ΝΔ ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση με την παράλληλη κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Κοιτάξτε για παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη του κου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου συγκάλεσε σύσκεψη για την οδική συμπεριφορά στο νησί και τις υποδομές με έμφαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού (ΒΟΑΚ). Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και πρόληψης, αθλητικών συλλόγων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε το σχέδιο “Προσέχω” της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια στους δρόμους. Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη του ότι η ΝΔ δεν μένει στο επίπεδο της στείρας αντιπολίτευσης.

Ειδικά στο χώρο της υγείας η ΝΔ καινοτομεί. Για πρώτη φορά σύλλογοι ασθενών και εκπρόσωποι φορέων του χώρου (γιατροί, νοσηλευτές κα) συνδιαμορφώνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, υλοποιώντας μία στρατηγική μας επιλογή. Στόχος της ΝΔ είναι η κατάρτιση ενός ανθρωποκεντρικού προγράμματος, μέσα από το οποίο θα δίνονται λύσεις και διέξοδοι στα μεγάλα αδιέξοδα που παρατηρούνται σήμερα στην υγεία από τους τραγικούς χειρισμούς της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στο πλαίσιο αυτό ο Τομέας Υγείας της ΝΔ επισκέφτηκε ολόκληρη την Ελλάδα. Παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου για την ανασυγκρότηση των δομών υγείας, ακούγοντας όμως παράλληλα τις απόψεις και τις θέσεις των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του συστήματος υγείας. Οι ιδέες τους ενσωματώνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την υγεία, το οποίο θα παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποτελεί την πλέον ανίκανη των τελευταίων ετών. Διάλυση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας, διοικήσεις νοσοκομείων σε ρόλο παρατηρητή, απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών, απίθανες μεγαλοστομίες εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό στην δημόσια υγεία που θυμίζει πλέον τριτοκοσμικό κράτος, δυσφημώντας κράτος και πολίτες.
Ένα σκηνικό που πρέπει άμεσα να αλλάξει και θα αλλάξει…

*Ο κ. Βασίλης Οικονόμου είναι Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, τομεάρχης υγείας

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ