Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σάλος για τη συνωμοσία κατά Καραμανλή

Ο αντίκτυπος της αποκάλυψης για τον ρόλο της CIA και τη δίκη για κατασκοπεία

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» με τον τίτλο «Η CIA έριξε τον Καραμανλή» αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση «Πυθία», το πολιτικό σχέδιο ανωμαλίας που εφαρμόστηκε από τις ΗΠΑ λόγω της ενεργειακής πολιτικής που ακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός και οδήγησε αρχικώς στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του και εν τέλει στην ανατροπή της.

Οπως αποκάλυψε ο Μανώλης Κοττάκης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το υπ’ αριθμόν 3269/2017 βούλευμά του, παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας έναν Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, που οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου, τον Καρπάθιο William Basil, τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας, καθώς και μέλη της ΕΥΠ, τα οποία τον προμήθευαν «τα ωραία εκείνα χαρτιά», όπως τα αποκαλούσε. Παράλληλα, το βούλευμα, θέτοντας στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας για τους «άγνωστους δράστες» που συνέπραξαν με τον Αμερικανό πράκτορα, φωτογραφίζει με μια περίτεχνη διατύπωση την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι ήταν πίσω από το πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Καραμανλή! Ιδιαίτερη, εξάλλου, σημασία έχει ότι η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει πως τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις, προκειμένου να υπονομευτεί το έργο κατασκευής του αγωγού South Stream, με στόχο να αποσταθεροποιηθεί η τότε κυβέρνηση.

Αυτή η συγκλονιστικής σημασίας υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο, αφού πέρασε από 40 κύματα. Προηγήθηκε νομική αντιδικία μεταξύ των Συμβουλίων Εφετών και Πλημμελειοδικών για το ποιο από τα δύο δικαστικά όργανα θα αξιολογήσει ποινικά την υπόθεση και θα τη στείλει στο ακροατήριο. Το θέμα επέλυσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία ανέθεσε με κανονισμό στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την αρμοδιότητα της έκδοσης απόφασης. Επειτα κατατέθηκε προσφυγή από τον κατηγορούμενο Μιχάλη Καρχιμάκη στο δικαστικό συμβούλιο, με την οποία ζητούσε να κριθεί παράνομο αποδεικτικό μέσο ηχογραφημένο υλικό συνομιλίας του με στελέχη της ΕΥΠ στο ρεστοράν Πρυτανείο αλλά και διάλογοι μεταξύ στελεχών της ΕΥΠ.

Πηγή: dimokratianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ