Άλλο ένα από τα πλέον ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας έβαλε λουκέτο. Ο λόγος για το μαγαζί με τους λουκουμάδες «Αιγαίον» στην οδό Πανεπιστημίου 46 το οποίο έριξε τίτλους τέλους μετά από 91 χρόνια παρουσίας όπως διαβάζουμε στο paraskhnio.gr.

«Σχεδόν αιώνας πέρασε! Το »Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο! Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μαγαζιού.

Από το 1926 και για όλα αυτά τα χρόνια, το «Αιγαίον» στεγάστηκε στο νεοκλασικό κτήριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46. Κατά τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση του λειτουργεί ως καφενείο, ενώ μετά από λίγα χρόνια εισάγει το προϊόν που το έκανε γνωστό στο αθηναϊκό κοινό, τους λουκουμάδες, οι οποίοι το κατέστησαν «κλασικό», δίνοντας του την ιδιαίτερη φήμη που διατήρησε έως τις ημέρες μας.

Ιδρυτής του καταστήματος υπήρξε ο Γεώργιος Φύλλας. Το 1973 τη σκυτάλη του μαγαζιού πήραν τα παιδιά του, Μιχάλης και Ευγένιος Φύλλας. Τα τελευταία χρόνια το διαχειρίζονταν ο Γιώργος Φύλλας, γιος του Μιχάλη και εγγονός του Γεώργιου Φύλλα.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top