Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο άνθρωπος που κάνει καριέρα ζητώντας συγγνώμες!

Του Γ. Λακόπουλου

Είναι άπαιχτος. Μοναδικός. Ανεπανάληπτος. Πρώτα κάνει την κουτσουκέλα του και μετα ζητάει συγνώμη-και νομίζει ότι καθάρισε. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη να τον συγχωρέσουν για όσα τους είχε σύρει για τον Παναθηναϊκό, υπέρ του Βγενόπουλου. Και μέσα στη φούρια του έθαψε και τον Σαμαρά, από τον οποίο είχε ζητήσει συγνώμη πουλώντας το Καρατζαφέρη για να μπει στη ΝΔ.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή την «προσωπική επιλογή» του Κυριάκου Μητσοτάκη που ακούει το όνομα Άδωνις Γεωργιάδης. Με τόση προθυμία στις συγγνώμες θα γίνει συμπαθής στο τέλος. Αφού ακόμη και από τον εαυτό του ζητάει, κατά κάποιο τρόπο, συγγνώμη επειδή υπήρξε… άμυαλος!

Αυτή τη φορά την αφορμή έδωσε η αποχώρηση Αλαφούζου από τον Παναθηναϊκό -την ομάδα του, όπως λέει. Σιγά μην έχανε τη ευκαιρία. Έγραψε λοιπόν: «Μερικές Σκέψεις ως Παναθηναϊκός». Εάν κείμενο περιβόλι – στο οποίο εκτός από τις συγγνώμες και τις φιλοφρονήσεις, ξεχωρίζει και το υψηλό επίπεδο της πολιτικής σκέψης του που τον οδηγεί σε μοναδικούς παραλληλισμούς. Ιστορικός, όπως δηλώνει, βρίσκει ότι «η περίπτωση του Παναθηναϊκού μοιάζει εκπληκτικά με την πρόσφατη ιστορίας της Ελλάδος».

Μετά ρίχνει ένα λιβάνισμα στην «Οικογένεια Βαρδινογιάννη που έδινε στον Παναθηναϊκό απόλυτη ασφάλεια και σταθερότητα»- προθέρμανση για τη συνέχεια. Εξομολογείται ότι «τότε που χρειαζόμασταν καθαρό μυαλό και ψυχραιμία περισσότερο από ποτέ, εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Βγενόπουλος και ξεκίνησε την επανάσταση κατά του «κατεστημένου» των Βαρδινογιάννηδων»

Και επειδή μετείχε στην «επανάσταση» υπέρ του Βγενόπουλου και κάποιος μπορεί να θυμάται ρίχνει και μια συγγνώμη. «Ντρέπομαι που το λέω αλλά ήμουν ένας από αυτούς που είχαν πάει σε εκείνη την καταραμένη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως κατά της Οικογενείας Βαρδινογιάννη που κορύφωσε τις αντιδράσεις και οδήγησε την οικογένεια στην σταδιακή της έξοδο από την ομάδα μας. Εκ μέρους μου ένα μεγάλο συγγνώμη στην Οικογένεια Βαρδινογιάννη και στον Παναθηναϊκό. Ήμουν νεότερος δεν είχα αρκετό μυαλό.»

Μετά την αστράφτει στον Σαμαρά που είχε πρωταγωνιστήσει με τα «Ζάππεια «στον αντιμνημονιακό αγώνα». Μια αποστροφή απείρου κάλλους. «Λοιπόν ισχυρίζομαι σήμερα ότι αυτό το κλίμα που επικράτησε τότε στον Παναθηναϊκό ομοιάζει με το Αντιμνημόνιο που επικράτησε στην Ελλάδα μετά το 2010. Εύκολα μεγάλα λόγια, τεράστιες υποσχέσεις σε έναν λαό χωρίς φρόνηση για να καταλάβει το ψέμα». Αυτά που ξεκίνησε ο Σαμαράς δηλαδή.

Τώρα χτυπιέται και οδύρεται γιατί «παρασυρθήκαμε και τελικά καταστρέψαμε τον Παναθηναϊκό μας». Αλλά για να μην τον παρεξηγήσουν οι Αλαφούζοι και τον κόψουν από μιντιακό πελάτη παίρνει πάλι τη σπάτουλα: «Κάποια στιγμή ένας άλλος μεγάλος Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να ασχοληθεί. Αν και όλο του το περιβάλλον του έλεγε να μην ασχοληθεί διότι το ποδόσφαιρο είναι βρώμικο και οι οπαδοί αχάριστοι αυτός από αγάπη για την ομάδα ανέλαβε».

Αυτό για τους οπαδούς δεν του ξέφυγε –και μάλλον κινδυνεύει να έχει ιστορίες με τη «Θύρα 13».-Αφού δείχνει την έννοια του για τα εκατομμύρια που ξόδεψε ο Αλαφούζος λέει ότι οι οπαδοί αποδεικνύονται αχάριστοι. Και όμως οι ίδιοι οι οργανωμένοι οπαδοί, που υποτίθεται αγαπούν την ομάδα, αντί να τον ευγνωμονούν τον έβριζαν! Αναρωτιέμαι τώρα που έφυγε και η ομάδα κινδυνεύει με πλήρη διάλυση θα καταλάβουν το μέγεθος της αχαριστίας προς άλλον έναν που εχασε τα δικά του λεφτά χωρίς να πάρει κανένα αντάλλαγμα;». Τζάμπα το δικό του στασίδι στον Σκάι;

Μετά το γυρίζει πάλι στο καλαματιανό. «Σαν τον Ελληνικό λαό, έβριζαν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο- για αυτόν προκειται για ανταπόδοση φιλοφρονήσεων- που χωρίς αυτούς θα ήμασταν ήδη στη δραχμή, σε χειρότερη κατάσταση από την Βενεζουέλα και ίσως χωρίς Δημοκρατία και κανείς δεν παραδέχεται το σφάλμα που υποστήριξε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να καταργήσουν το Μνημόνιο και να διώξουν την Μέρκελ και θα εξαφανίσουν τον ΕΝΦΙΑ με τα γνωστά αποτελέσματα».

Με το ένστικτο του ανθρώπου που βάζει πάνω από όλα την επιούσια ραδιοτηλεόραση επανέρχεται στο Αλαφουζέικο. «Εγώ ως Παναθηναϊκός θέλω να πω ένα τεράστιο Ευχαριστώ στον κ. Γιάννη Αλαφούζο διότι χωρίς κανένα όφελος βοήθησε και στήριξε την ομάδα πολύ περισσότερο από όσους υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια. Και να του ζητήσω συγγνώμη για τις ύβρεις που άκουσε από ορισμένους που δεν εκπροσωπούν όλους εμάς τους αγνούς Παναθηναϊκούς»

Πάλι συγγνώμη. Για τους Εβραίους, για τον Πλεύρη, για τον Καραμανλή, για τη ΝΔ ολόκληρη, για τους Βαρδινογιανναίους, για όλα. Στο τέλος θα ζητήσει και από τον Πολάκη. Δεν παίζεται ο άνθρωπος. Είναι τελικά άξιος αντιπρόεδρος, άξιου Προέδρου- τον οποίο κόλλησε μάλλον, αν κρίνουμε από τη ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Και από τον οποίο προφανώς έχει ζητήσει γονατιστός συγγνώμη για εκείνο το βιντεάκι που κυκλοφορεί -με όσα του έσουρνε για να τον γελοιοποιήσει, επειδή παραιτήθηκε από τη χρήση του βουλευτικού αυτοκίνητου του…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ