Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Καμίνης κατάφερε (!) να χάσει δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου

«Χρυσάφι πιάνει, χώμα γίνεται» ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία τον τίτλο του πλέον αποτυχημένου δημάρχου στην Αθήνα.

Τελευταίο του «χτύπημα», η είδηση ότι σχεδόν 10 μήνες μετά την ανακοίνωση πως θα αναλάβει το κόστος αποκατάστασης των δύο κινηματογράφων Αττικόν και Απόλλων, που είχαν καεί το 2012, το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απέσυρε τη δωρεά του! Την είδηση επιβεβαίωσε στη «δημοκρατία» η γενική διευθύντρια του ιδρύματος Λένια Βλαβιανού, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι τελικά έφταιξε και η ανακατασκευή των δύο εμβληματικών κινηματογράφων σήμερα βρίσκεται στον «αέρα»! Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αιτιολογία της συγκεκριμένης απόφασης είναι ότι «δεν έχουν εκπληρωθεί κάποιοι από τους όρους του δωρεοδόχου», που είναι το Ιδρυμα Δεκόζη – Βούρου.

Η ανακοίνωση της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής δωρεάς έγινε τον περσινό Νοέμβριο στο πλαίσιο του απολογισμού για τα 20 χρόνια δράσης του ιδρύματος και αναμφίβολα ήταν μια είδηση που είχε προκαλέσει ανακούφιση στους Αθηναίους. Και αυτό αφού, εξαιτίας της γραφειοκρατίας αλλά και των αντιδικιών που είχαν προκύψει ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των κτιρίων, οι πολυπόθητες εργασίες για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων δεν είχαν αρχίσει ποτέ, μολονότι εκ μέρους της μισθώτριας εταιρίας είχε διαμηνυθεί ότι τον φετινό Σεπτέμβριο θα επαναλειτουργούσαν οι δύο κινηματογράφοι.

Μετά την προσφορά από το Ιδρυμα Νιάρχος, ο κ. Καμίνης ξεκίνησε να κάνει συνεννοήσεις και να διαμεσολαβεί προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά και να ξανανοίξουν οι κινηματογράφοι. Για ακόμη μία φορά, όμως, λόγω των χειρισμών Καμίνη, το όλο σχέδιο κατέρρευσε.
Η εν λόγω δωρεά ήταν ένα ανέλπιστο δώρο, το οποίο δυστυχώς και πάλι δεν αξιοποιήθηκε… Ακόμη ένα επίτευγμα του δημάρχου της πρωτεύουσας, ο οποίος είδε ακόμα μία πρωτοβουλία του να ναυαγεί. Αλλο ένα κτίριο στην Αθήνα, ως φαίνεται, δεν θα ολοκληρωθεί με ευθύνη του
ιδίου, έπειτα από αυτό του ΕΒΕΑ στην οδό Αμερικής. Πάντως, δεν δείχνει να επηρεάζεται και έχει θέσει ακόμη έναν μεγαλεπήβολο στόχο, την εκλογή του στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Πηγή: dimokratianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 97 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 97 Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη, γεγονός που τον...