«Τα νιάτα σας, σας καθιστούν επίσης ικανούς για κάτι πολύ δύσκολο στη ζωή: να συγχωρείτε», τόνισε ο ποντίφικας

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τους νέους «να ονειρεύονται» και «να συγχωρούν», θεωρώντας ότι είναι ικανοί «να κοιτάζουν προς το μέλλον χωρίς να φέρουν το άχθος του μίσους», κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κολομβία.

«Πάρτε το ρίσκο να κάνετε μεγάλα όνειρα!» είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μιλώντας, από το μπαλκόνι του κτιρίου της αρχιεπισκοπής, στους περίπου 22.000 νέους που είχαν κατακλύσει την πλατεία Μπολίβαρ, στην καρδιά της Μπογοτά. «Τα όνειρα και τα σχέδιά σας προσφέρουν οξυγόνο στην Κολομβία και τη γεμίζουν με υγιείς ουτοπίες», τους διαβεβαίωσε.

«Τα νιάτα σας, σας καθιστούν επίσης ικανούς για κάτι πολύ δύσκολο στη ζωή: να συγχωρείτε (...) Είναι αξιοσημείωτο ότι βλέπουμε πως (...) μας κοιτάζετε αποσβολωμένοι, εμάς τους ενήλικους, να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες διχαστικές ιστορίες, μόνο και μόνο για να παραμείνουμε αιχμάλωτοι της μνησικακίας μας», πρόσθεσε ο 80χρονος ποντίφικας που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κολομβία αφότου ανέλαβε το αξίωμά του.

Ο πάπας μεταφέρει στην Μπογοτά ένα μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης για αυτήν τη χώρα που επί μισό αιώνα σπαρασσόταν από τον εμφύλιο πόλεμο. Η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος υπέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο μια ιστορική ειρηνευτική συμφωνία με τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), οργάνωση που μόλις την περασμένη εβδομάδα μετεξελίχθηκε σε νόμιμο πολιτικό κόμμα.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top