Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Είναι ο ερωτικός σας σύντροφος ψυχοπαθής; – Τα οκτώ σημάδια που θα τον «προδώσουν»

Έχετε βρει τον ερωτικό/σεξουαλικό σύντροφο των ονείρων σας, ωστόσο, κάτι η τηλεόραση, κάτι το σινεμά, κάτι ο περίγυρός σας, το σκουλήκι της αμφιβολίας έχει τρυπώσει μέσα στο μυαλό σας: μήπως είναι ψυχοπαθής;

Στην πραγματικότητα, οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις αγνής και αμόλυντης… ψυχοπάθειας είναι λίγες (περίπου το 1% του συνολικού πληθυσμού), ωστόσο, αν διακρίνετε αυτά τα σημάδια στον/στην σύντροφό σας, καλό είναι να ανησυχείτε:

1. Υπερμεγέθες «εγώ»: ένα βασικό χαρακτηριστικό των ψυχοπαθών είναι ότι ο εγωισμός τους και ο ναρκισσισμός τους «χτυπάει κόκκινο».

2. Περίεργο παρελθόν: αν ο/η σύντροφός σας έχει υπερ-σεξουαλικό παρελθόν και πολλές αποκλειστικά και μόνο σεξουαλικές σχέσεις, το ενδεχόμενο να είναι ψυχοπαθής αυξάνει.

3. Έλλειψη φόβου: οι ψυχοπαθείς, σύμφωνα με έρευνες, έχουν έντονη έλλεψη φόβου, ιδίως αν μέσω μιας θαρραλέας πράξης επιτύχουν τους σκοπούς τους.

4. Παρορμητικότητα: οι ψυχοπαθείς επίσης χαρακτηρίζονται από παρορμητικότητα και από αδιαφορία για τις συνέπειες των πράξεών τους.

5. Απουσία συμπάθειας: η απουσία ενδιαφέροντος για τα συναισθήματα των άλλων είναι ένα από τα bona fide χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών.

6. Απουσία τύψεων: οι ψυχοπαθείς αισθάνονται τύψεις, ωστόσο, μόνο όταν κάνουν κάτι που τους επηρεάζει αρνητικά και, επίσης, δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους.

7. Διαζύγιο από την αλήθεια: αν και είναι καλύτεροι στο να λένε ψέμματα, αν διαπιστώσετε ότι ο/η σύντροφός σας ψεύδεται ασύστολα, τότε ενδέχεται να υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα.

8. Έλλειψη σχέσεων: οι ψυχοπαθείς έχουν την τάση να «καίνε γέφυρες» όταν τελειώνουν μια σχέση, με αποτέλεσμα ο κύκλος τους να είναι πολύ περιορισμένος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ