Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Από Σύρος πρόσφυγας έγινε εκατομμυριούχος επιχειρηματίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μοχάμεντ Γκανέμ όπως χιλιάδες άλλοι, διατηρούσε τη δική του επιχείρηση στη Συρία, την οποία όμως αναγκάστηκε να κλείσει εξαιτίας του πολέμου.
Ο Μοχάμεντ απασχολούσε 25 άτομα και έφτιαχνε γυναικεία παπούτσια, αλλά κυρίως παντόφλες. Ήταν κάτοικος του Χαλεπίου και εκεί πρωτοάνοιξε την επιχείρησή του το 2013, αλλά λίγους μήνες αργότερα αναγκάστηκε να την κλείσει εξαιτίας του πολέμου και να πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς.
Όπως αναφέρει το BBC ο Μοχάμεντ που είχε διαβατήριο έφυγε για την Τουρκία όπου και εγκαταστάθηκε νόμιμα στην πόλη Γκατζιαντέπ, η οποία είναι η πιο κοντινή πόλη στο Χαλέπι.
Ακόμη και ως πρόσφυγας όμως αγαπούσε τόσο πολύ τη δουλειά του που προσπάθησε να στήσει και πάλι την επιχείρησή του, αυτή τη φορά όμως στην Τουρκία.
Προσέλαβε κι άλλο προσωπικό και αύξησε την παραγωγή, ενώ παρουσίασε και νέα σχέδια. Σήμερα, ο Μοχάμεντ απασχολεί 1.000 άτομα και ο συνολικός τζίρος της επιχείρησής του το χρόνο είναι περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια.

«Με τη βοήθεια του Θεού, αν η χώρα καλυτερέψει φυσικά και θα γυρίσουμε πίσω στη Συρία. Θα κάνουμε τη χώρα μας δυνατή ξανά και θα την χτίσουμε από την αρχή», τονίζει ο επιχειρηματίας.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 89 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 89 Η Βάσω περιμένει εναγωνίως τον Άγγελο για τον αρραβώνα. Αντί για εκείνον όμως...