Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα χνάρια του ΓΑΠ ο Καμίνης!

Πιστεύει και αυτός στη «συμμετοχική δημοκρατία», ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και το… σωτήριο σχέδιό του για την Ελλάδα

Στα… χνάρια του Γιώργου Παπανδρέου κινείται ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υποτιθέμενο πολιτικό σχέδιό του για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη και τις αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. Και μπορεί στην Αθήνα να μην έχει προσφέρει επί της ουσίας τίποτα αξιόλογο, ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε, για να μην έχουμε αγωνία, πιστεύει και αυτός -όπως ο πρώην πρωθυπουργός- στη «συμμετοχική δημοκρατία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πολιτικό ζητούμενο των καιρών είναι η προσπάθεια επανένταξης των ανθρώπων αυτών στη δημόσια σφαίρα, η συμμετοχή τους στα κοινά, η πολιτική ευκαιρία να εκφραστούν.
Αυτό αποτελεί και το κυρίαρχο αίτημα της ίδιας της δημοκρατίας» τόνισε, ενώ, αναφερόμενος στη «δική μας ιστορική κληρονομιά», την προσδιόρισε από τις αρχαιοελληνικές ρίζες της δημοκρατίας έως τον Διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση, χωρίς όμως να πει ούτε μια κουβέντα για την Ελληνική Επανάσταση του ’21 και τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό.

Διαφωνίες

Την ίδια ώρα, οι διαφωνίες μεταξύ των υποψηφίων για τη διαδικασία των εκλογών δεν έχουν γεφυρωθεί, με την επιτροπή Αλιβιζάτου να αναμένει την απάντηση της εταιρίας Vodafone για το εάν θα αναλάβει το εγχείρημα της διαδικασίας. Κατά τα άλλα, οι περιοδείες συνεχίζονται.

O Γιάννης Ραγκούσης μίλησε χθες για τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ενωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, με αφορμή τα γενέθλια της κυβέρνησης, τόνισε χθες: «το τίμημα των ψευδεπίγραφων υποσχέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είναι πολύ βαρύ.

Η νίκη των Τσίπρα – Καμμένου στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ήταν η επιβράβευση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού». Τους νομούς Εβρου, Ροδόπης και Κομοτηνής θα επισκεφθεί το επόμενο διήμερο ο Γιάννης Μανιάτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ