Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιχείρηση «συσπείρωση» στη Νέα Δημοκρατία

Με Καραμανλή, προφανώς αφού είναι η «έδρα» του, και Σαμαρά στο πλευρό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να «ανέβει» στη ΔΕΘ, για το δικό του διήμερο δημοσιότητας.

Η επιχείρηση «συσπείρωση» της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το newpost.gr που ξεκίνησε χθες με τη συνάντηση του Προέδρου του κόμματος με τον Κ. Καραμανλή (πρώην πρωθυπουργό και μακροβιότερο πρόεδρο της ΝΔ), συνεχίζεται σήμερα καθώς ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον έτερο πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά.

Πέραν των πολιτικών εξελίξεων – από την Πειραιώς υπογραμμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται ούτως ή άλλως σε ανοικτή γραμμή με τους προκατόχους του – τόσο η χθεσινή όσο και η σημερινή συζήτηση έχουν ένα βασικό ζητούμενο: να εκπέμψουν ένα σαφές μήνυμα ενότητας της παράταξης, όχι μόνον ενόψει ΔΕΘ αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια μέχρι τις, πιθανές, εκλογές το φθινόπωρο του 2018.

Η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη να συναντήσει τα δύο στελέχη έρχεται, άλλωστε, σε μια περίοδο που, φιλοκυβερνητικά κυρίως, ΜΜΕ διακινούν σενάρια γαλάζιας ενδοοικογενειακής έντασης και γκρίνιας, τα οποία πάντως απέχουν από τις πραγματικές διαθέσεις των «πρωταγωνιστών», και δη του Κ. Καραμανλή, που αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς για την ελληνική κεντροδεξιά και τους βουλευτές της ΝΔ.

Κατά πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός, καίτοι «διαβάζει» τις κινήσεις του πρωθυπουργού ώστε να καταστεί ο εκφραστής της νέας ελληνικής κεντροδεξιάς, εκτιμά ότι αυτό δεν μπορεί να καταστεί επαρκής συνθήκη που θα εμποδίσει την πορεία του κ. Μητσοτάκη προς την εκλογική νίκη ενώ σπεύδει να σημειώσει ότι ο τελευταίος που μπορεί να ευθύνεται για τη βούληση Τσίπρα να αποσπάσει την πολιτική ατζέντα της ΝΔ (ανοικτή οικονομία, επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, ευρωπαϊκή πορεία) είναι, προφανώς, η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο ακόμη περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας Δύο ακόμη περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλθηκαν στο Ηράκλειο με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη...