Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Παγκοσμια ημερα τουρισμού σημερα και ενα μήνυμα κυριαρχει …η αειφορία στον τουρισμο .

Η συμβολη του τουρισμού, ειναι τεράστια στην οικονομικη, πολιτιστική αναπτυξη και συμβάλει στην κοινωνικη διεύρυνση.

Η διατήρηση του σε υψηλα επίπεδα ομως, απαιτει συνεχη και αδιάλειπτη προσπαθεια βελτίωσης μας και ανάδειξης εμπειριών και δράσεων .

Η στασιμότητα στα ιδια, οδηγει συνηθως σε φθίνουσα πορεια εναν προορισμό .

Ο διεθνης ανταγωνισμός ειναι μεγάλος, ενω η επιτυχια απαιτει πολύ δουλειά, ξεκάθαρους στόχους, σοβαρή πολιτική πρακτική και ενεργό συμμετοχη της κοινωνίας .

Η υπερφορολόγηση που βιώνει καθε παραγωγικός τομέας στην πατριδα μας, εκτος των προβλημάτων που δημιουργει γενικα στην κοινωνια , δυναμιτίζει και το μοναδικο μας σχεδον αναπτυξιακό τομέα , που ειναι ο τουρισμος.

Παραδειγματα αλλων χωρων που επιτυγχάνουν ρεκόρ στον τουρισμο π.χ.Κυπρος, επρεπε να τα ακολουθούμε και να μας δείχνουν το δρομο.

Η αειφορία στον τουρισμο , δεν πρεπει να ειναι μια κενή λέξη για την Ελλαδα, αλλα ουσιαστικη .

Αειφορία με απορριμματα στους δρόμους, στα βουνά και στα ποτάμια μας;

Αειφορία με εγκατάλειψη των μνημείων της φύσης ;

Αειφορία με ελλειψη σχεδιασμού για πράσινες παραλιες και ελλειψη κριτηριων αειφορίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ;

Αειφορία με απουσία του αγροτικού μας στοιχείου και των μοναδικών σε ποιότητα και γεύση αγροτικών μας προϊόντων στα γεύματα και πρόγευματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, παρα μονο απο λίγους που επενδύουν στην αυθεντικότητα;

Αυτα και πολλα πρεπει να διορθωσουμε και να μην υπερηφανευόμαστε για τουριστικη αναπτυξη και αφιξεις στη χώρα μας, που βασίζονται κυριως οχι απολυτα στην επιλογη τη δικη μας , αλλα στην απόρριψη αλλων τουριστικων προορισμών.

Εν κατακλείδι , δουλειά, συμμετοχη, σχεδιασμός, καινοτομια , αειφορία, νεες εμπειρίες και σωστη πολιτική πρακτική, μπορουν να απογειώσουν τον τουρισμο μας .

Αντωνια Μπουζα
Περιφερειακη Συμβουλος Πελοποννησου
Εντεταλμενη Τουρισμού Πολιτισμού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 112 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 112 Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο Αντώνης κι...