Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο κύριος Τσακαλώτος, ο Θεόδωρος Μιχόπουλος και ο «ανασχηματισμός»!

Κατηγόρησαν κάποιο συνεργάτη του κυρίου Κ. ότι κρατούσε εχθρική στάση απέναντί του. Ναι αλλά μονάχα πίσω από την πλάτη μου, τον δικαιολόγησε ο κ. Κ. Μπέρτολτ Μπρεχτ.

# Κορυφαίος Υπουργός, εξ εκείνων δηλαδή που μιλάνε καθημερινά με τον κ. Τσίπρα, μου έλεγε ότι οανασχηματισμός τελικά θα γίνει μετά την Γ’ αξιολόγηση. Μάλιστα στο ερώτημα πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, για να καταλάβω πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός, απάντησε:

Μέχρι το τέλος του 2017! Μόνο που η κάθε αξιολόγηση κρατάει περισσότερο απο 12 μήνες αφού ως γνωστόν γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση…

Νομίζω πάντως ότι ο Πρωθυπουργός αναζητά πρόσωπα με έκτακτα χαρίσματα, προικισμένα με σπάνια ευφυΐα και οξυδέρκεια, με εξαιρετικά ανεπτυγμένη κριτική και αναλυτική ικανότητα και με εκπληκτική εκφραστική ευθυβολία.
Και επειδή τέτοιοι είναι πάρα πολλοί στο κόμμα του έχει μια δυσκολία στο ποιόν θα προτιμήσει!

# Ο κ. Τσακαλώτος- ο ευφυής και με αστραφτερές ικανότητες υπουργός, εμπνευστής του 3ου μνημονίου, τελευταίως ακολουθεί πιστά την ρήση του

Κύψελου: «Όποιο στάχυ είναι πιο ψηλό το κονταίνουμε!» Και το υποστηρίζω γιατί σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα έμαθα -από καλά πληροφορημένη πηγή- ότι έβαλε βέτο για συγκεκριμένο υπουργό τον οποίο είχε στα υπ’ όψη ο πρωθυπουργός για αναβάθμιση. Και ο πρωθυπουργός φαίνεται οτι τον άκουσε γιατί εάν παραιτείτο, όπως απειλούσε ο κ. Τσακαλώτος, θα ήταν δύσκολο έως αδύνατον να βρει τόσο πρόθυμο συνεργάτη των δανειστών.
Αξίζει-κατά τη γνώμη μου- να επισημάνουμε ότι ο κ. Τσακαλώτος απεμπόλησε οριστικά το κομμουνιστικό του παρελθόν και εντάχθηκε πλήρως στις συντηρητικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού καπιταλιστικού συστήματος. Αλλά το χειρότερο είναι ότι πήρε και τα χούγια τους στο πεδίο των παρασκηνιακών διεργασιών. Με την καλή έννοια.

# Δεν έχω μάθει εάν συμβαίνει το ίδιο και με τον στενό του συνεργάτη Θεόδωρο Μιχόπουλο. Πάντως ο εκλεκτός του υπουργού Οικονομικών κύριος Μιχόπουλος παρά το γεγονός ότι έχει παραιτηθεί καμιά τριανταριά-και λίγες λέω- φορές από την θέση του στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί ως εκ θαύματος να διατηρεί τη θέση του. Αλλά όπως μου είπε επιστήθιος φίλος του λίαν συντόμως θα αποχωρήσει οριστικά. Βαστάω μικρό καλάθι. Γιατί φοβάμαι ότι το έχει πάθει σαν τον βοσκό που κορόιδευε τους χωριανούς του ότι έρχεται ο λύκος να του φάει τα πρόβατα και έτρεχαν να τον βοηθήσουν και ο λύκος τελικά δεν πήγαινε. Αλλά όταν ο λύκος πήρε την απόφαση να επισκεφτεί τη στάνη του και ο βοσκός φώναξε βοήθεια κανένας δεν εμφανίστηκε!!!

B. Arman

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ