Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ! Χαμός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογικές περιφέρειες για να διασωθούν ψάχνουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν αναπόφευκτη τη μείωση των ποσοστών που θα παρει το κόμμα τους.
Και αυτό γιατί, η συνολική πτώση του κόμματος θα έχει ως αποτέλεσμα, από τους 144 βουλευτές που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, να εκλέξει ίσως και λιγότερο από τους μισούς.
Ετσι στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει εσωτερικός πόλεμος για το πως θα διασωθούν τα επώνυμα στελέχη που έχουν καθίσει και σε υπουργική καρέκλα, και τα οποία θα ήθελε ο Τσίπρας να είναι στην επόμενη Βουλή σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο crashonline.gr.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές των υπουργών Σταύρου Κοντονή, Γιώργου Κατρούγκαλου, Εφης Αχτσιόγλου όπως επίσης των κ.κ. Γ. Σταθάκη και Παύλου Πολάκη που προέρχονται από τα Χανιά. Το πρόβλημα του κ. Κοντονή είναι ότι η μονοεδρική της Ζακύνθου αυτή τη φορά θα πάει στη ΝΔ.

Ετσι ο ίδιος θέλει να μετακομίσει στη Β΄Αθηνών. Και ο κ. Κατρούγκαλος όμως θέλει να μετακομίσει στη Β΄Αθηνών, γιατί δεν αισθάνεται ασφαλής στη Μεσσηνία.
Φυσικά, ερώτημα είναι και τι θα γίνει με τους κ.κ. Γ.Δραγασάκη, Ν.Κοτζιά, Θεανώ Φωτίου που και αυτοί ήταν στη Β΄, αλλά κάποιοι σκέφτονται τώρα την Α΄περιφέρεια Αθήνας.

Για τη Β΄Αθηνών όμως, υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι όπως ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο Χρίστος Σπίρτζης, ενώ στην ίδια περιφέρεια θέλει να μείνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας. Κάποιοι όμως σκέφτονται τη μετακόμισή τους στην περιφέρεια Αττικής καθώς θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρχουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, λόγω ηλικίας, όπως ο Γ. Πάντζας, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Νάσος Αθανασίου και ο Γιάννης Δέδες. Το ίδιο ακούγεται και για τον Θόδωρο Δρίτσα που δύσκολα θα εκλεγεί ξανά στην Α΄Πειραιώς μετά τη θητεία του στο υπουργείο Ναυτιλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ