Μετά το απόλυτο φιάσκο στον Σαρωνικό και την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από την πετρελαιοκηλίδα καθώς και το «ναυάγιο» σε Σκουριές και Ελληνικό, φαίνεται ότι έχουν θέσει σε συναγερμό το Μέγαρο Μαξίμου με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σβήνει και να γράφει ονόματα προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι το θέμα του Σαρωνικού ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι προκειμένου να υπάρξουν δομικές ανακατάξεις στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως συμβαίνει σε κάθε ανασχηματισμό, έτσι και σε αυτόν που πιθανολογείται ότι θα γίνει άμεσα, κάποιοι «προάγονται» ή μένουν στη θέση τους και κάποιοι άλλοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αυτοί που πρόκειται να αναβαθμιστούν ή να μείνουν «ακλόνητοι» είναι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου καθώς και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Παρόλο που και οι τρεις έχουν χειριστεί μέχρι στιγμής σοβαρά χαρτοφυλάκια με σημαντικά νομοσχέδια και έχουν δεχθεί έντονη κριτική από το σύνολο της αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι εχουν αποτιμήσει θετικά τους χειρισμούς τους από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι μένουν «ανεξεταστέοι» ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, με ξεκάθαρο μήνυμα για την κάκιστη διαχείριση στον Σαρωνικό, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου που όπως σχολιάζουν αρκετοί έχει μηδενικό έργο καθώς και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου που φαίνεται να «χρεώνεται» το αρνητικό κλίμα στον τομέα των επενδύσεων.

Ερωτηματικό συνεχίζει να αποτελεί η πορεία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου λόγω των εσωκομματικών θεμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι επικεφαλής της ομάδας των 53 και επιπλέον ο ίδιος δεν επιθυμεί να πάρει περαιτέρω φθορά στο ενδεχόμενο νέων μέτρων.

crashonline.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top