Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Μαρινάκη στον ΔΟΛ: «Θα είμαστε ανεξάρτητοι και νικητές»

Ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Βαγγέλης Μαρινάκης, επισκέφτηκε τα νέα γραφεία του οργανισμού στη Συγγρού και μίλησε στους εργαζόμενους, δίνοντας το σύνθημα σε αισιόδοξους τόνους για το μέλλον των εκδόσεων.

«Απόλυτη ανεξαρτησία από το κράτος και δουλειές που έχουν σχέση με αυτό». «Χωρίς εμπρηστικές φανφάρες μαχητική προάσπιση των δικαιωμάτων του λαού και της χώρας». «Όραμα, εξωστρέφεια, δημιουργικότητα και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες». Φράσεις κλειδιά από την πρώτη ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη σήμερα το απόγευμα στους εργαζόμενους του ΔΟΛ.

Από τις 16.20 οι τελευταίοι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο υπόγειο του κτιρίου της Λεωφόρου Συγγρού, καθώς είχαν ενημερωθεί ότι στις 16.30 θα τους μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στις 16.30 ακριβώς, ο νέος ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού οργανισμού μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τον διευθυντή των «ΝΕΩΝ» Παναγιώτη Λάμψια, του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση και τον Γιώργο Δήμα της Alter Ego.

Σε μία ομιλία έξι λεπτών ο κ. Μαρινάκης έθεσε το πλαίσιο της νέας προσπάθειας, που ακρογωνιαίο λίθο θα έχει «τις αρχές που υπερασπίστηκαν “ΤΟ ΒΗΜΑ” και “ΤΑ ΝΕΑ” από την ίδρυσή τους: τη δημοκρατία, την ισονομία, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αξιοκρατία, την πνευματική, οικονομική και κοινωνική πρόοδο και ευημερία του τόπου και του λαού». Μίλησε για έγκυρη, σφαιρική ενημέρωση του αναγνώστη, υψηλού επιπέδου αρθρογραφία και για «απόλυτη ανεξαρτησία από το κράτος και δουλειές που έχουν σχέση με αυτό. Καθώς και από ντόπιες ή ξένες ομάδες πίεσης που πολλές φορές βρίσκουν πρόθυμες εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα και sites».

Τόνισε στους εργαζόμενους ότι «η επανάπαυση, η στασιμότητα και το κλείσιμο του καβουκιού μας ισοδυναμούν με αυτοκτονία. Αντίθετα, το όραμα, η εξωστρέφεια, η δημιουργικότητα και η προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες, ανοίγουν τις μεγάλες εταιρείες. Και αυτό ισχύει παντού. Από τον κόσμο και τις επιχειρήσεις, έως τα κράτη και τους θεσμούς».

Έθεσε ως στόχο «την αλλαγή και τη διαρκή προσαρμογή των εφημερίδων μας στις νέες συνθήκες της αγοράς και της ενημέρωσης, και την ανταπόκριση στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες και προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού. “ΤΟ ΒΗΜΑ” και “ΤΑ ΝΕΑ” να βρίσκονται στην κορυφή της δημοσιογραφικής ποιότητας και της κυκλοφορίας, στοχεύοντας όμως και στην οικονομική βιωσιμότητά τους».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε πως αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να αποκτήσει τον ΔΟΛ: «Στην καρδιά του καλοκαιριού καταφέραμε να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας, ανασυγκροτηθήκαμε και πιστεύουμε ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα πάμε ακόμη καλύτερα. Δεν λείψαμε καιρό από τα περίπτερα, το προϊόν μας ήταν πλήρες, δεν πάθαμε ζημιά που μπήκε ο Μαρινάκης στις εφημερίδες και είχαμε ανοδικές κυκλοφορίες. Αυτή η καλή αρχή μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε υψηλές προσδοκίες και με πείθει για την ορθότητα της επιλογής μου. Με κάνει να πιστεύω ότι και εδώ, όπως και στις άλλες μου δραστηριότητες, στη ναυτιλία, στον αθλητισμό, στην τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλω να υποστηρίξω τους συνεργάτες μου. Και να είστε βέβαιοι ότι το πράττω, συνέχεια, με απόλυτη επιτυχία μέχρι σήμερα».

Δεσμεύθηκε ότι θα υπερασπίζεται τη δουλειά όλων και ότι θα διασφαλίσει «ένα περιβάλλον χωρίς παρεμβάσεις, όπου με ανεξαρτησία, προσήλωση, αντικειμενικότητα και μεράκι, θα ξεδιπλώνετε όλες σας τις δυνατότητες. Έχετε το μέσον, έχετε την ευθύνη, διαχειριστείτε τη λοιπόν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, με την ίδια γραμμή, με τις ίδιες αρχές που πορευτήκατε όλα αυτά τα χρόνια».

Και έκλεισε, μέσα σε χειροκροτήματα, λέγοντας ότι: «Ξέρουμε όλοι μας ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Αλλά οι μαχητές επιβιώνουν και προχωράνε μπροστά. Με όραμα, πραγματισμό, σκληρή δουλειά και σύμπνοια μεταξύ μας, θα προχωρήσουμε και θ’ ανέβουμε στην κορυφή. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές».

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ ανέβηκε στα γραφεία των εφημερίδων και των ιστοσελίδων του οργανισμού και χαιρέτησε δια χειραψίας έναν προς έναν τους εργαζόμενους.

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ